GreenZone

Daimler Truck promovează dezvoltarea infrastructurii de alimentare cu hidrogen

Operatorul de stații de alimentare cu hidrogen H2 MOBILITY Deutschland a anunțat strângerea de fonduri de 110 milioane de euro de la noi investitori, inclusiv Daimler Truck, care vor fi folosite pentru construcția de noi stații de hidrogen în Germania.

Cu această ocazie, producătorul a prezentat în Berlin prototipul Mercedes-Benz GenH2 Truck, camion FCEV cu celule de combustie alimentate cu hidrogen. Începând de anul trecut, prototipul este supus unui program intensiv de testare, atât pe circuit, cât și pe drumurile publice.

Daimler Truck a demonstrat cu ocazia turului prin capitala Germaniei cât de departe a ajuns compania în dezvoltarea camionului cu hidrogen. Dar, pentru ca transportul neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon să devină o realitate cât mai rapid posibil, este nevoie de o rețea extinsă de realimentare cu hidrogen.

VEZI ȘI: Primul Mercedes-Benz eActros de serie merge la DB Schenker

GenH2 Truck a fost foarte popular printre participanții la eveniment, foarte interesați să vadă de aproape și să fotografieze camionul cu hidrogen. Printre ei s-a aflat și Ismail Ertug, europarlamentar și raportor în Comisia de Transport.

Daimler Truck și-a propus să ofere doar vehicule care operează fără emisii de carbon pe piețele sale principale până în 2039. Pentru a atinge acest obiectiv, compania urmărește o strategie duală de electrificare a portofoliului, bazată atât pe baterii, cât și pe hidrogen.

Din aceeași categorie...

Back to top button