ȘtiriTop News

Daimler Truck se separă de Daimler la 1 decembrie

Daimler a anunțat că separarea sa în două companii independente va avea loc la 1 decembrie: Daimler Truck a început să transfere camioanele istorice și arhiva la Wörth.

La finalul săptămânii trecute, Daimler Truck a transferat primele vehicule comerciale istorice Mercedes-Benz și arhiva legată de camioane și autobuze la Wörth. Transferul face parte din seria de acțiuni necesare pentru separarea concernului în două companii independente: Daimler Truck (camioane și autobuze) și Daimler (autoturisme și vehicule comerciale ușoare).

Daimler Truck se separă de Daimler la 1 decembrie

Un convoi de transportoare și camioane și autobuze istorice a călătorit din zona Stuttgart la Centrul de Informații al fabricii de camioane Mercedes-Benz din Wörth. În viitor, Daimler Truck va găzdui vehiculele sale istorice lângă locațiile sale de producție de camioane și autobuze. Alte vehicule și materiale de arhivă vor fi relocate în săptămânile viitoare.

Colecția Daimler Truck cuprinde aproximativ 130 de vehicule, din care aproximativ 30 era localizate în Stuttgart și împrejurimi. Colecția mai include motoare, componente și accesorii din istoria companiei de 125 de ani.

VEZI ȘI: Mercedes-Benz Actros a împlinit 25 de ani

De asemenea, arhiva Daimler Truck era distribuită anterior pe peste 160 mp de spații de stocare. Printre materiale se aflau inclusiv 2.600 de role de film și 600 de casete magnetice cu peste 1.000 de ore de filme istorice.

Muzeul Daimler Truck din Stuttgart-Untertürkheim va continua să găzduiască pentru accesul publicului materialele legate de istoria comună a Daimler.

Cel mai vechi obiect din colecția Daimler Truck este un camion original Daimler Motor-Lastwagen din 1898. Un alt punct de interes este o replică a primului Daimler Motor-Lastwagen, din 1896.

Cel mai rapid exponat este un camion de curse Atego, din 2000. Acesta are un motor de 1.500 CP și poate atinge viteza de 200 km/h. Colecția mai cuprinde și diverse vehicule concept.

Din aceeași categorie...

Back to top button