Sustenabilitate

Daimler Truck și BP vor colabora pentru o rețea de hidrogen în UK

Daimler Truck AG și BP Advanced Mobility Limited au anunțat astăzi că vor lucra împreună pentru a grăbi introducerea unei rețele de alimentare cu hidrogen pentru camioane în Marea Britanie.

Proiectul prevede atât dezvoltarea infrastructurii de alimentare cu hidrogen, cât și introducerea camioanelor cu celule de combustie în Marea Britanie. BP va evalua fezabilitatea construirii și operării unei rețele de până la 25 de stații de alimentare cu hidrogen în UK, până în 2030.

Daimler Truck și BP vor colabora pentru o rețea de hidrogen în UK

Stațiile ar urma să fie alimentate cu hidrogen ”verde”, generat din apă cu ajutorul energiei provenite din surse regenerabile. În completarea proiectului, Daimler Truck estimează că va livra camioane cu celule de combustie alimentate cu hidrogen către clienții din Marea Britanie începând din 2025.

”Urmărim continuu viziunea noastră pentru un transport fără emisii de CO2. Camioanele cu celulă de combustie alimentată cu hidrogen vor fi indispensabile pentru viitorul transportului, în special în aplicațiile pe distanțe lungi. Împreună cu BP, dorim să dezvoltăm infrastructura necesară de alimentare cu hidrogen în Marea Britanie”, a declarat  Karin Rådström, CEO of Mercedes-Benz Trucks.

VEZI ȘI: Camionul cu hidrogen Mercedes GenH2, testat pe drumurile publice

Daimler Truck își propune să ofere doar vehicule fără emisii de CO2 începând din 2039. În prezent, compania testează un prototip îmbunătățit Mercedes-Benz GenH2 Truck pe drumurile publice din Germania.

Primele modele GenH2 de serie sunt așteptate în 2027. Daimler a optat pentru tehnologia cu hidrogen lichid, care are o desitate energetică mult mai mare decât hidrogenul gazos. De aceea, rezervoarele de hidrogen lichid sunt mult mai mici și mai ușoare, deoarece lucrează la o presiune mai mică. Tehnologia are avantaje în ce privește spațiul de marfă și sarcina utilă, dar și autonomia.

În prezent, BP plănuiește să construiască o facilitate de producție a hidrogenului în Teeside (Marea Britanie), ce ar putea produce 1GW de hidrogen ”albastru”, cu ajutorul gazului natural. BP explorează și potențialul de a produce în zonă hidrogen ”verde”. Guvernul britanic își propune dezvoltarea unei rețele de producție de 5GW de hidrogen până în 2030.

Din aceeași categorie...

Back to top button