Bus

Daimler Truck va produce autobuzul electric eCitaro și în Franța

Daimler Truck investește în modernizarea uzinei sale din Franța, unde are în plan să producă autobuzul electric eCitaro.

Această decizie face parte dintr-o investiție de aproximativ 50 de milioane de euro, până în 2030, pentru a extinde producția de autobuze electrice la uzina franceză. Se așteaptă ca transformarea și modernizarea uzinei să creeze 250 de locuri de muncă suplimentare, potrivit omnibus.news.

Daimler Truck va produce autobuzul electric eCitaro și în Franța

Daimler Truck a anunțat că a achiziționat trei hectare de teren pentru a extinde uzina din Ligny-en-Barrois. Autobuzele din seria Citaro vor rămâne principalul obiectiv al acestei locații.

Piața franceză este de mare interes pentru Daimler Truck, deoarece, în ultimii patru ani, mai puțin 2020, a fost cea mai mare de pe continent pentru autobuze și autocare de peste 8 tone. Cu toate acestea, cota de piață a lui eCitaro a fost până acum reziduală.

VEZI ȘI: Scania reorganizează afacerea cu autobuze și autocare

La începutul acestui an, Daimler Buses și comitetul general al EvoBus GmbH au convenit asupra unui acord pentru a asigura competitivitatea pe termen lung și a locațiilor germane, potrivit unei note de presă a Daimler Truck.

Astfel, uzina din Mannheim va deveni centrul de competență pentru autobuzele electrice și se va concentra exclusiv pe producția acestora începând cu 2024. Uzina din Ligny-en-Barrois va produce autobuze electrice, inclusiv troleibuze, în timp ce uzina din Neu-Ulm va produce autobuze electrice interurbane și autobuze cu sisteme de propulsie electrică cu baterii și pile de combustie cu hidrogen.

Tot conform acestui acord, construcția completă a caroseriei autobuzelor pentru uzinele din Ligny-en-Barrois, Mannheim și Neu-Ulm va fi realizată la uzina Holýšov din Cehia, începând cu 2028.

Din aceeași categorie...

Back to top button