Daimler Trucks a înființat o organizație globală care se va ocupa cu dezvoltarea sistemelor de conducere autonomă

Daimler Trucks a înființat o organizație globală care se va ocupa cu dezvoltarea sistemelor de conducere autonomă
Daimler Trucks a înființat Autonomous Technology Group, o oraganizație globală care se va ocupa cu dezvoltarea sistemelor autonome de conducere.

Principalele sarcini ale noii unități includ strategia generală și implementarea sistemelor autonome de conducere, dezvoltarea lor, precum și crearea infrastructurii și a rețelei necesare.

Daimler Trucks a înființat o organizație globală care se va ocupa cu dezvoltarea sistemelor de conducere autonomă

Autonomous Technology Group face parte din efortul Daimler Trucks de a aduce pe piață camioane complet autonome în maximum 10 ani. Pentru a realiza acest lucru, nemții au anunțat o investiție de peste 500 de milioane de euro.

În cazul camioanelor comerciale, nivelul 4 este următorul pas logic după nivelul 2 pentru a spori siguranța, precum și eficiența și productivitatea.

Începând cu luna iunie, eter Vaughan Schmidt, care în prezent este directorul departamentului de strategie companiei Daimler Trucks, va conduce noul grup. El îi va raporta direct lui Martin Daum.

„Cu Autonomous Technology Group reunim experții noștri la nivel mondial și vasta lor cunoaștere în domeniul transportului automatizat. În prima etapă, ne vom concentra pe cazurile de utilizare a conducerii foarte automatizate în zone definite și între hub-uri definite în S.U.A. În acest sens vom colabora strâns cu clienții a căror afacere corespunde acestei aplicații. Nu numai că vom dezvolta tehnologia respectivă, dar și vom configura infrastructura și rețeaua de operațiuni necesare”, a declarat Schmidt.

VEZI ȘI: A fost realizat primul transport rutier de marfă european prin Uber Freight

„Noi, cei de la DTNA, suntem incantati ca eforturile noastre să fie susținute de noul grup. Această organizație globală ne va permite să dezvoltăm și mai puternic tehnologia de conducere autonomă și integrarea acesteia pe camioanele mari”, a completat Roger Nielsen, CEO al Daimler Trucks North America (DTNA).

Dezvoltarea de software pentru conducere automatizată va fi una dintre activitățile-cheie ale noului grup. Cel de-al doilea punct important îl va reprezenta dezvoltarea unui concept care să integreze aceste noi tehnologii.

Daimler Trucks este pionierul sistemelor de conducere autonomă în domeniul camioanelor.

În 2014, producătorul mondial de camioane a prezentat Mercedes-Benz Future Truck 2025, primul camion automatizat din lume, și a fost primul care a demonstrat oportunitățile tehnologice și potențialul deosebit pe care camioanele autonome le oferă economiei și societății.

În 2015, un concept al Freightliner (parte a Daimler) a obținut prima licență rutieră pentru un autovehicul utilitar parțial autonom, iar în același an, a avut loc premiera mondială a lui Mercedes-Benz Actros echipat cu Highway Pilot.

Follow #infotrucker