Daimler Trucks amendat în Statele Unite cu 30 de milioane de dolari

Daimler Trucks amendat în Statele Unite cu 30 de milioane de dolari
Daimler Trucks a fost amendat în Statele Unite cu 30 de milioane de dolari pentru că a întârzia rechemarea a jumătate de milion de camioane marca Freightliner și Western Star.

Pe 31 decembrie, Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) a anunțat un ordin de consimțământ cu Daimler Trucks North America (DTNA) în urma unei anchete care a constatat că producătorul a întârzia rechemarea în timp util a jumătate de milion de camioane, respectiv nu a respectat și alte cerințe de raportare.

Daimler Trucks amendat în Statele Unite cu 30 de milioane de dolari

Înțelegerea include, atât prevederi sancțiuni civile, cât și de altă natură, menite să îmbunătățească conformitatea Daimler Trucks North America cu legea și să îmbunătățească practicile de siguranță ale companiei.

Compania va dezvolta și implementa un program avansat de analiză a datelor pentru a-și spori capacitatea de a detecta și de a investiga potențiale defecte de siguranță. De asemenea, compania își va îmbunătăți sistemele IT pentru a colecta mai eficient informații potențiale de siguranță de la unitățile sale de producție și pentru a raporta aceste informații cu exactitate către NHTSA.

De asemenea, DTNA va dezvolta proceduri scrise și va desfășura instruiri pentru angajații săi cu privire la cerințele de rechemare și raportare din Legea privind siguranța vehiculelor, va lua măsuri pentru a se asigura că raportarea sa către NHTSA este completă și se va întâlni periodic cu NHTSA pentru a discuta despre potențiale probleme de siguranță.

Sancțiunea civilă se ridică la un total de 30 de milioane de dolari și este compusă din 3 părți: o amendă simplă de 10 milioane de dolari, o penalizare de 15 milioane de dolari dacă producătorul auto nu îndeplinește anumite condiții și o investiție de 5 milioane de dolari într-un program de analiză a datelor pentru a-și îmbunătăți capacitatea de detectare și investigare a potențialelor defecte de siguranță.

VEZI ȘI: ZF a lansat un pachet digital dedicat vehiculelor comerciale ușoare

Biroul de investigare a defectelor a analizat mai întâi patru rechemări emise de Daimler Trucks. NHTSA era îngrijorată de promptitudinea rechemărilor care implică aproape jumătate de milion de camioane. Principala problemă o reprezintă luminile de frână de la 400.000 de camioane Freightliner și Western Star.

De asemenea, în cazul a 25.000 de camioane Freightliner și Western Star au fost indentificate defecțiuni la stingătorul de incendiu de la bordul, iar la 9.000 de șasiuri Freightliner au fost indentificată o problemă a furtunului de servodirecție.

Ordinul de consimțământ provine dintr-o anchetă NHTSA din 2018.

Follow #infotrucker