ȘtiriTehnologie

Daimler Trucks și Luminar vor dezvolta sisteme de conducere autonomă pentru camioane

Daimler Trucks a achiziționat un pachet minoritar de acțiuni la Luminar, cele două companii urmând să dezvolte împreună sisteme de conducere autonomă pentru camioane.

Experții de la Daimler Trucks North America și Torc Robotics, care fac parte din Grupul Autonom de Tehnologie al Daimler Trucks, împreună cu experții de la Luminar au în plan implmentarea sistemlor de conducere autonomă Nivel 4 pe camioanele de serie.

Daimler Trucks și Luminar vor dezvolta sisteme de conducere autonomă pentru camioane

Echipele vor colabora strâns pentru a îmbunătăți detectarea lidarului, percepția și performanța la nivel de sistem pentru camioanele Daimler care se deplasează la viteze de autostradă. Pentru a consolida parteneriatul, Daimler Trucks a achiziționat o participație minoritară în Luminar.

„Luminar a fost pionierul unei tehnologii critice care să permită aducerea vehiculelor autonome pe drum și suntem încântați să lucrăm îndeaproape cu ei pentru a duce tehnologia la un nou nivel. Luminar s-a dovedit vizionară în concentrarea și capacitatea unică de a permite detectarea pe distanțe lungi și conducerea de mare viteză pe autostradă. Obiectivul nostru comun este de a permite camioanelor să ruleze autonom”, a declarat Peter Vaughan Schmidt, șeful grupului de tehnologie autonomă la Daimler Trucks.

Se așteaptă ca autocamioanele autonome să aducă îmbunătățiri dramatice în eficiența și siguranța logisticii, cu un accent inițial pe rutele pe distanțe lungi pe autostrăzi.

VEZI ȘI: Volvo Trucks a livrat primul camion Volvo FE Electric pe piața din Norvegia

„Parteneriatul nostru cu Daimler Trucks este în fruntea următoarei ere a transportului comercial, luând în considerare industria globală a camioanelor și a logisticii de mai multe miliarde. Cazul de business pentru transportul autonom este incredibil de puternic și acum vede primul program OEM care îl poate globaliza”, a declarat Austin Russell, fondatorul și CEO-ul Luminar.

„Suntem încântați de oportunitatea de a lucra cu Luminar și lidar-ul lor de înaltă rezoluție, pentru a îmbunătăți siguranța camioanelor și a ne permite să comercializăm camioane cu conducere automată. Aceasta este o tehnologie critică, care permite dezvoltarea sistemului”, a completat Michael Fleming, CEO Torc Robotics.

Parteneriatul dintre Luminar și Daimler Trucks se va extinde dincolo de furnizarea de soluții critice de tehnologie auto. Ca parte a angajamentului lor comun față de siguranță, companiile vor colabora, de asemenea, la standardele de siguranță și practicile de operare și vor face viitoare progrese de politici și îmbunătățiri ale siguranței ca urmare a programului comun.

Din aceeași categorie...

Back to top button