ȘtiriTehnologie

Daimler Trucks și Waymo vor integra pe camioane sistemele autonome Nivel 4

Daimler Trucks NA și Waymo au semnat un parteneriat strategic global prin care vor integra pe camioane sistemele autonome Nivel 4.

Deoarece împărtășesc un obiectivul comun, acela de a îmbunătăți siguranța și eficiența rutieră pentru clienții de flote, Daimler Trucks NA și Waymo vor integra pe camioane sistemele autonome Nivel 4.

Daimler Trucks și Waymo vor integra pe camioane sistemele autonome Nivel 4

Inițial, tehnologia Waymo Driver va fi implementată pe modelul Freightliner Cascadia, iar camionul va fi disponibil clienților din SUA în următorii ani.

În cadrul acestui parteneriat, Waymo aduce peste un deceniu de experiență în construirea „celui mai experimentat șofer din lume”, iar în tot acest timp, sistemele de conducere autonomă dezvoltate au fost integrate pe camioane care au parcurs peste 20 de milioane de mile pe drumurile din 25 de orașe americane și 15 miliarde de mile în simulatoare.

Daimler Trucks NA, compania mamă a mărcii Freightliner și liderul pieței SUA în producția de vehicule comerciale, oferă experiența lor în dezvoltarea vehiculelor de ultimă generație.

VEZI ȘI: Componente de optică pentru ZEISS transportate cu MAN eTGM

„În calitate de lider al industriei, Daimler Trucks este pionierul transportului autonom. În ultimii ani, am realizat progrese semnificative în ceea ce privește foaia noastră de parcurs globală referitoare la aducerea camioanelor extrem de automatizate în producția în serie. Cu parteneriatul nostru strategic cu Waymo ca lider în conducerea autonomă, facem un alt pas important către acest obiectiv. Acest parteneriat completează abordarea strategiei duale a Daimler Trucks, de a lucra cu doi parteneri puternici pentru a oferi clienților noștri soluții autonome de nivel 4, care sunt perfect integrate cu camioanele noastre de top”, a declarat Martin Daum, președinte al consiliului de administrație al Daimler Truck AG și membru al consiliului de administrație al Daimler AG.

Daimler Trucks și Waymo vor integra pe camioane sistemele autonome Nivel 4

„Avem cea mai mare atenție pentru abilitățile inginerești Daimler și portofoliul larg de produse pentru camioane la nivel mondial, așa că așteptăm cu nerăbdare să scalăm Waymo Driver, împreună cu noul nostru partener, pentru a îmbunătăți siguranța rutieră și eficiența logistică pe drumurile lumii”, a completat John Krafcik, CEO, Waymo.

În viitorul apropiat, Waymo și Daimler Trucks vizează extinderea către alte piețe și mărci.

 

Din aceeași categorie...

Back to top button