Camioane

Daimler va testa camioane autonome de Nivel 4 pe drumurile publice din Virginia

Daimler Trucks și Torc Robotics dezvoltă și testează în mod activ camioane autonome de Nivel 4 pe drumurile publice din Virginia.

Daimler va testa camioane autonome de Nivel 4 pe drumurile publice din Virginia

Testele pe drumurile publice utilizând camioane autonome de Nivel 4 au loc după luni de testări ample și validare a siguranței pe o serie de piste cu circuit închis.

Americanii au realizat un standard pentru clasificarea nivelului de conducere autonomă, iar vârful acestora este notat cu Nivel 5. Altfel spus, camioanele dezvoltate de Daimler se apropie foarte mult de un nivel autonom de top.

Traseele inițiale sunt pe autostrăzi din sud-vestul Virginiei, unde își are sediul Torc Robotics. Toate teste autonome vor fi realizate cu un inginer care supraveghează sistemul, cât și de un șofer de siguranță instruit și certificat de Daimler Trucks și Torc Robotics.

„Torc Robotics este lider în tehnologia de conducere automată. Daimler Trucks este liderul de piață al camioanelor și înțelegem nevoile industriei. Aducerea camioanelor autonome de Nivel 4 pe drumurile publice este un pas major spre obiectivul nostru de a oferi camioane sigure”, a declarat Martin Daum, membru în Consiliul de administrație al Daimler AG.

VEZI ȘI: Delgo Transport utilizează Scania 410 cu gaz pentru transportul produselor refrigerate

Cu sediul în SUA, Torc este acum parte a Daimler Trucks. Autoritățile au aprobat achiziția pachetului majoritar de către producătorul de camioane.

Astfel, Daimler își consilidează informațiile și activitățile sale la nivel global și deține centre în Blacksburg și Portland, SUA, precum și în Stuttgart, Germania.

Torc este una dintre cele mai experimentate companii din lume în domeniul conducerii autonome. „Asimov”, sistemul Torc pentru conducere autonomă, a fost testat pe rutele urbane și pe distanțe lungi, precum și condiții dificile de ploaie, zăpadă, ceață și condiții variate de lumină.

Din aceeași categorie...

Back to top button