EcofriendlyȘtiri

cellcentric: Daimler și Volvo au finalizat fuziunea pentru hidrogen

Daimler Truck AG și Volvo Group au anunțat astăzi completarea formalităților pentru crearea unui joint-venture ce va produce celule de combustie alimentate cu hidrogen. Noua companie se va numi cellcentric.

Daimler Truck AG și Volvo Group au finalizat astăzi tranzacția care duce la formarea unui joint-venture în participație egală ce va produce celule de combustie pentru camioane grele. Volvo a achiziționat 50% din compania existentă Daimler Truck Fuel Cell GmbH, pentru aproximativ 600 de milioane de euro.

cellcentric: Daimler și Volvo au finalizat fuziunea pentru hidrogen

Ambiția celor două grupuri este ca noua companie, ce va purta numele cellcentric GmbH, să devină un lider global în producția de celule de combustie.  Ea se va concentra în special pe sisteme de propulsie alimentate cu hidrogen pentru camioane grele, iar ulterior și pe alte aplicații.

Cei doi producători vor să înceapă teste cu camioane alimentate cu hidrogen în aproximativ 3 ani, Producția de serie este programată pentru a doua jumătate a deceniului.

VEZI ȘI: Gaussin anunță primul camion cu hidrogen care va participa la Dakar Rally în 2022

Volvo Group și Daimler Truck AG sunt acționari în cotă egală la noua companie, dar vor rămâne în continuare competitori în alte segmente, inclusiv integrarea celulelor de combustie în camioane.

Celula de combustie este un sistem electrochimic care convertește combustibilul (hidrogenul), în prezența oxigenului din aerul atmosferic, în energie electrică. Singurele emisii sunt cele de vapori de apă.

Din aceeași categorie...

Back to top button