Dakar RallyMagazinȘtiri

Dakar2015: Airat Mardeev este castigatorul Dakar 2015

Airat Mardeev este castigatorul Dakar 2015 la categoria camioane. Pilotul echipei Kamaz Master Team este urmat pe podiumul general de compatriotii sai, Eduard Nikoalev (locul 2) si castigatorul editiei 2014, Adrey Karginov (locul 3). Clasarea celor 3 piloti rusi pe primele trei locuri la categoria camioanelor reprezinta un succes rasunator, in fata rivalilor de la Petronas De Rooy Iveco.

Ultima etapa din Dakar in lungime totala de 251 km din care 177 km de proba speciala s-a desfasurata pe traseul Rosario – Buenos Aires, fiind castigata de pilotul olandez al echipei Petronas De Rooy Iveco, Hans Stacey care a ajuns la a 3 victorie de etapa consecutiva. Podumul etapei a fost completat de Marcel Van Vliet pe MAN TGS si Airat Mardeev, castigator editiei Dakar 2015. Rezultatele pozitive din ultimele trei etape de Dakar ale lui Hans Stacey, nu l-au propulsat din pacate pe un loc pe podium, acesta terminand editia din 2015 a Dakar-ului pe pozitia a 6-a la general.

Marea surpriza a editiei din acest an a reprezentat-o cehul Ales Loprais. Pilot echipei Istaforex Loprais Eurol Veka Man, aflat la volanul unui MAN TGS 2251, a incheiat raliul pe 4 la general.

 

Din aceeași categorie...

Back to top button