Dakar RallyMagazinȘtiri

Dakar2015: Airat Mardeev, pilotul Kamaz Master Team este noul lider la clasa camioane

După ce a terminat etapa de debut a Dakar 2015 pe locul 6 și cea de-a doua pe locul 3, Airat Mardeev a continuat progresul în cadrul raliului, impunându-se în cea de-a treia etapă desfășurată pe traseul San Juan – Chilecito ce a însumat 284 km de probă specială și 26 de legătură. Victoria obținută în această etapă l-a propulsat pe Mardeev în fruntea clasamentului general la clasa camioane, devansându-l pe liderul din prima etapă, Hans Stacey, pilotul echipei Petronas De Rooy Iveco și pe colegul său de echipă, Eduard Nikolaev lider după a doua etapă.

Pilotul echipei Kamaz Master Team a reușit să obțină un avans de aproape două minute față de Kamaz-ul pilotat de campionul în exercițiu Andrei Karginov, aflat pe poziția secundă și un avans de patru minute și jumătate în fața unuia dintre favoriții competiției, Gerard de Rooy pilot al unuia dintre cele două Iveco Powerstar.

Dakar2015: Airat Mardeev, pilotul Kamaz Master Team este noul lider la clasa camioane

A treia etapă de Dakar, a modificat din nou clasamentul general la clasa camioane, noul lider distanțându-se la opt minute de principalii săi rivali.

1. Mardeev (Kamaz Master Team / RUS) – 08:26:22
2. Loprais (Instaforex Loprais Eurol Veka MAN / CZ) – 08:34:17
3. Karginov (Kamaz Master Team / RUS) – 08:34:20

Din aceeași categorie...

Back to top button