Dakar RallyMagazinSportȘtiri

Dakar2015: A doua victorie de etapa pentru Hans Stacey (Petronas De Rooy Iveco)

A 11-a etapa din Dakar 2015, desfasurata pe una din cele mai spectaculoase probe ale Dakar-ului, intre Salta – Termas Rio Hondo, in lungime totala de 378 km din care 184 de proba speciala, a fost una a surprizelor, avand in vedere rezultatele inregistrate in etapele precedente la categoria camioanelor.

Inceputul etapei a fost dominat de castigatorul din 2012 a raliului Dakar, olandezul Gerard De Rooy (Petronas De Rooy Iveco) aflat la volanul unui Iveco Powerstar, ecartul dintre el si Nikolaev (Kamaz Master Team) fiind dupa al doilea punct de control de 50 de secunde.

Dakar2015: A doua victorie de etapa pentru Hans Stacey (Petronas De Rooy Iveco)

Pe parcursul desfasurarii etapei, ocupantul locului 10 in clasamentul general, un loc mai putin obisnuit pentru Gerard De Rooy, a inceput sa piarda teren in fata colegului sau Hans Stacey (Iveco Powerstar), castigator al primei etape din Dakar.

Finalul etapei a prins cele doua Iveco Powerstar ale echipei Petronas De Rooy Iveco pe primele doua pozitii ale clasamentului, fiind urmate de Kamaz-ul rusului Nikolaev.

Clasarea pe pozitia a 3-a in aceasta etapa l-au adus pe Eduard Nikolaev mai aproape de Airat Mardeev, lider al clasamentului general cu doar doua etape ramase din Dakar. Mardeev a incheiat a 11-a etapa de Dakar pe locul 9, la 4:08 minute in spatele lui Hans Stacey.

Cu doua etape inaintea finalului a celei de-a 37 editii a Dakarului, pilotii echipei Kamaz Master Team ocupa primele 3 pozitii in clasamentul general.

1. Mardeev (Kamaz Master Team / RUS) – 38:24:13
2. Nikolaev (Kamaz Master Team / RUS) – 38:35:24
3. Karginov (Kamaz Master Team / RUS) – 39:11:57

 

Din aceeași categorie...

Back to top button