Dakar2015: Podium 100% olandez in penultima etapa a raliului

Dakar2015: Podium 100% olandez in penultima etapa a raliului

Desfasurata pe traseul Termas Rio Hondo – Rosario in lungime totala de 546 km din care 298 km de proba speciala, penultima etapa din editia 2015 a raliulul Dakar, a fost una 100% olandeza. Dupa ce cu o etapa in urma pilotii Petronas De Rooy Iveco au terminat pe primele doua locuri, fiind urmati de rusul Nikolaev (Kamaz Master Team), acestia au recidivat in a 12-a etapa a Dakar-ului, ocupand locurile 1 si 3, intre ei intercalandu-se Van Vliet, pilotul olandez la volanul unui camion MAN TGS.

Instalat la conducere dupa al doilea punct de control de pe traseu, Hans Stacey aflat la volanul unui Iveco Powerstar nu a mai cedat pozitia pana la final, parcurgand traseul cu timpul total de 3 ore si 33 minute. La doua minute in spatele sau a terminat si Gerard De Rooy, aflat la volanul celui de-al doilea Iveco Powerstar aflat in concurs.

Dakar2015: Podium 100% olandez in penultima etapa a raliului

La fel ca in etapa precedenta, pilotii rusi ai echipei Kamaz Master Team, au micsorat ritmul dat fiind avansul linistitor pe care-l au in clasamentul general, acestia ocupand la finalul etapei a 12-a locurile, 4, 5, 6 si 8.

Din pacate, victoriile de etapa obtinute consecutiv precum si clasarile pe podium ale pilotilor Iveco nu au modificat substantial clasamentul general, care este in continuare dominat de pilotii Kamaz Master Team.

Astfel, cu o etapa inainte de final, liderul clasamentului general, rusul Airat Mardeev se afla la doar 12 minute in fata lui Eduard Nikolaev si la 48 de minute de Andrey Karginov. Primul camion Iveco se afla la 2 ore si 24 de minute de Mardeev.

1. Mardeev (Kamaz Master Team / RUS) – 41:59:07
2. Nikolaev (Kamaz Master Team / RUS) – 42:11:50
3. Karginov (Kamaz Master Team / RUS) – 42:47:47

Follow #infotrucker