Dakar RallyMagazinȘtiri

Dakar2015: Rusii conduc la general cu trei etape inainte de final

Dupa ziua de odihna din Dakar 2015, ce a consemnat si intoarcerea raliului spre punctul de sosire, Buenos Aires, la categoria camioanelor, cu trei etape inainte de final lucrurile sunt aproape batute in cuie, pilotii echipei Kamaz Master Team indreptandu-se spre un nou titlu, singura necunoscuta fiind castigatorul dintre cei trei: Nikoalev, Mardeev si Karginov.

A 9-a etapa din Dakar 2015, desfasurata pe traseul Iquique – Calama, totalizand 501 km din care 450 km de proba speciala si 51 km drum de legatura, a inceput sub dominarea rusului cu numarul 502 de concurs, Eduard Nikolaev (Kamaz Master Team). Dupa al treilea punct de control, Airat Mardeev a crescut ritmul, reusind sa recupereze ecartul dintre el si compatriotul sau Nikolaev, ca pana la final Mardeev sa castige etapa clasandu-se la 1:27 minute in fata locului 2. Pe locul 3 s-a clasat Gerard De Rooy, pilotul echipei Petronas De Rooy Iveco la 7:31 minute de castigatorul de etapa.

Dakar2015: Rusii conduc la general cu trei etape inainte de final

In a 10-a etapa, desfasurata pe traseul Calama – Salta, in lungime totala de 743 km din care 358 km proba speciala si 385 km drum de legatura, a consemnat o noua victorie pentru pilotul rus Eduard Nikolaev (Kamaz Master Team), urmat de colegul sau de echipa, Airat Mardeev si de surpriza placuta a acestei editii Dakar, bielorusul Viazovich, pilot al echipei de uzina MAZ. Nikolaev a dominat intreaga proba de la Calama la Salta, insa Airat Mardeev a reusit sa recupereze timp, terminand proba la doar 49 de secunde in spatele colegului sau.

1. Mardeev (Kamaz Master Team / RUS) – 36:11:56
2. Nikolaev (Kamaz Master Team / RUS) – 36:25:17
3. Karginov (Kamaz Master Team / RUS) – 36:54:42

Din aceeași categorie...

Back to top button