Dakar2015: Victorie de etapă dulce-amară pentru Andrey Karginov (Kamaz Master Team)

Dakar2015: Victorie de etapă dulce-amară pentru Andrey Karginov (Kamaz Master Team)

A cincea zi din raliul Dakar desfășurată pe traseul Chilecito – Copiapo în lungime totală de 768 km din care 174 km de probă specială și 594 km de legătură a fost una spectaculoasă la categoria camioane.

Speciala în lungime totală de 174 km a început excelent pentru liderul la general, Eduard Nikolaev, pilotul echipei Kamaz Master Team regăsindu-se pe prima poziție după primele două puncte de control, în fața rivalilor de la Petronas De Rooy Iveco, piloții Hans Stacey și Gerard De Rooy. Pe a doua jumătate a specialei, campionul în exercițiu la categoria camioane, Andrey Karginov a profitat de relaxarea colegului său de echipă, a recuperat timp, ca la final să termine pe prima poziție cu doar 3 secunde avans față de Eduard Nikolaev. Din păcate, prima victorie de etapă a lui Karginov a avut un gust dulce-amar după ce a primit o penalizare de un minut.

Dakar2015: Victorie de etapă dulce-amară pentru Andrey Karginov (Kamaz Master Team)

Astfel, rusul a căzut pe a doua pozție în clasamentul etapei la 57 de secunde în spatele lui Nikolaev, declarat câștigător de etapă în urma penalizării primite de campion. Chiar și așa, Karginov și-a păstrat a treia poziție a clasamentului general în spatele colegilor săi de la Kamaz Master Team, Airat Mardeev (lider) și Eduard Nikolaev (poziția a doua).

1. Mardeev (Kamaz Master Team / RUS) – 10:39:26
2. Nikolaev (Kamaz Master Team / RUS) – 10:41:23
3. Karginov (Kamaz Master Team / RUS) – 10:42:11

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.