Dancer Bus, primul autobuz electric dezvoltat integral în Lituania

Dancer Bus, primul autobuz electric dezvoltat integral în Lituania
Materiale compozite, baterii mici combinate cu un sistem de încărcare rapidă și un design mai puțin convențional sunt ingredientele lui Dancer Bus, primul autobuz 100% electric dezvoltat integral în Lituania de Vejo Projektai.

European Energy Efficiency Fund este acționar al companiei Dancer Mobility, membră a Vejo Projektai Group. Planurile pe termen scurt sunt unele cât se poate de clare: realizarea testelor în Lituania și dezvoltarea unui sistem de leasing operațional pentru transportatori.

Dancer Bus, primul autobuz electric dezvoltat integral în Lituania

Până în acest moment, au fost primite două comenzi pentru autobuzul 100% electric Dancer Bus din partea operatorului din Klaipeda. Testele au demarat imediat după sărbătorile pascale, iar cele două autobuze au fost introduse pe linia cu numărul 8.

Ambele autobuze au fost achiziționate prin intermediul unor programe europene.

Dancer Bus are o lungime de 12 metri și este fabricat dintr-o serie de materiale compozite și reciclate. La baza acestuia se află sistemul electric de propulsie ZF AxTrax cu o putere totală de 250 kW.

VEZI ȘI: Din 27 aprilie, MAN va relua producția de camioane și autobuze în Germania

Autobuzul este echipat cu sisteme moderne precum aer condiționat, internet wireless, porturi USB și o rampă dedicată accesului persoanelor cu dizabilități. În același timp, autobuzul dispune de un sistem de tip night vision și de camere video în locul oglinzilor laterlae convenționale.

Producătorul spune că a dezvoltat cel mai ușor autobuz electric de până acum, masa la gol fiind de 9.77 de tone. Capacitatea totală a lui Dancer Bus este de 92 de pasageri, dintre care 32 pe scaune.

Dancer Bus este echipat cu o baterie de 60 kWh, iar consumul estimat este de 1 kWh/km. În plus, autobuzul va putea fi echipat și cu un pantograf prin intermediul căruia bateria va fi reîncărcată.

Follow #infotrucker