ParcariTop News

Noi locuri de parcare pentru camioane pe E45 în Danemarca

Noi locuri de parcare pentru camioane au fost amenajate în sudul Iutlandei, între Haderslev și Aabenraa (Danemarca).

Numărul în creștere de camioane de-a lungul autostrăzii Sønderjyske a pus presiune pe autoritățile daneze să amenajeze noi locuri de parcare pentru acestea.

Astfel, în ultimii doi ani, Direcția Rutieră din Danemarca a lucrat pentru a amenaja noi locuri de parcare pentru camioane în zonele de odihnă de pe rețeaua de autostrăzi. În total, au fost create aproape 100 de noi locuri de parcare pentru camioane de la graniță și până la Skærup, la sud de Vejle.

„Am adăugat mai multe locuri de parcare în zonele de odihnă care erau supraaglomerate, iar acesta este un pas important în activitatea de îmbunătățire a condițiilor pentru șoferi”, a declarat Charlotte Veiss-Pedersen, manager de proiect la Direcția Rutieră din Danemarca.

Amenajarea noilor locuri de parcare pentru camioane din Danemarca s-a realizat în baza „Planului de infrastructură 2035”, prin care s-a alocat sumă de 65 de milioane de coroane daneze pentru a crește opțiunile de parcare în zonele de odihnă de pe rețeaua de autostrăzi.

VEZI ȘI: Amenzi mari pentru repausul de 45 de ore în cabină în Danemarca

„Observăm un număr tot mai mare de camioane pe drumurile daneze și trebuie să asigurăm condiții adecvate șoferilor care le tranzitează în fiecare zi. Acest lucru sporește cererea de zone de odihnă, iar prin acordul privind infrastructura au fost alocați bani pentru a rezolva această provocare. Prin urmare, acum putem deschide și mai multe locuri de parcare de-a lungul autostrăzii Sønderjyske, astfel încât șoferii să aibă un loc unde să-și poată efectua pauzele de condus sau repausul zilnic”, a declarat ministrul transporturilor, Thomas Danielsen.

Cu cele 17 noi locuri de parcare pentru camioane, zona de odihnă Øster Løgum Est a ajuns la o capacitate totală de 27 de locuri, tot atâtea câte are și zona de odihnă Øster Løgum Vest, care a fost extinsă anul trecut.

Din aceeași categorie...

Back to top button