Danemarca a majorat amenzile pentru efectuarea repausului de 45 de ore în cabină

Danemarca a majorat amenzile pentru efectuarea repausului de 45 de ore în cabină
De la 1 martie 2020, Danemarca a majorat amenzile pentru efectuarea repausului de 45 de ore în cabina, atât pentru șofer, cât și pentru companie.

La finalul anului trecut, guvernul danez depunea în Parlament un proiect de lege prin care dorea să majoreze de zece ori amenzile pentru efectuarea repausului săptămânal normal, începând din martie 2020.

Danemarca a majorat amenzile pentru efectuarea repausului de 45 de ore în cabină

După mai multe runde de dezbateri, proiectul de lege a fost adoptat în Parlament pe 6 februarie 2020, având susținerea majorității.

Astfel, conform ministrului transporturilor danez, începând cu 1 ianuarie 2020, amenzile pentru efectuarea repausului de 45 de ore în cabină au crescut de la 1.000 DKK (aprox. 134 de euro) la 10.000 DKK (aprox. 1.340 euro) pentru șofer și de la 2.000 DKK (aprox. 270 de euro) la 20.000 DKK (aprox. 2.679 de euro) pentru compania de transport.

Asociația transportatorilor danezi DTL și sindicatului lucrătorilor din transport 3F au salutat această înăsprire a sancțiunilor.

VEZI ȘI: Danemarca introduce salariu minim pentru operațiuni de cabotaj

Danemarca este una dintre țările europene cele mai stricte în ceea ce privește respectarea legii și controalele împotriva concurenței neloiale din transportul rutier, acordând o atenție deosebită cabotajului rutier și detașării internaționale a șoferilor.

De altfel, Danemarca a fost una dintre primele țări ale Uniunii Europene care a interzis efectuarea repausului săptămânal normal în cabina camionului și intenționează, acum, să facă un pas înainte înăsprind sancțiunile pentru această încălcare.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.