Știri

Danemarca: Amendă de 53.000 de euro pentru utilizarea unui alt card tahograf

Marți, 13 octombrie, zi cu ghinion pentru un șofer leton de camion, care a primit o amendă de 53.000 de euro pentru utilizarea unui alt card tahograf, în Danemarca.

În dimineața zilei de 13 octombrie, poliția daneză a oprit pentru control, pe autostrada Køge Bay, un camion înmatriculat în Letonia.

Danemarca: Amendă de 53.000 de euro pentru utilizarea unui alt card tahograf

În urma verificărilor efectuate, ofițerii de poliție au constatat că șoferul leton de camion, în vârstă de 38 de ani, aflat la volan în momentul controlului, conducea având introdus în aparatul tahograf un alt card, mai exact al colegului său, în vârstă de 62 de ani.

În urma celor constatate, ofițerii de poliție au decis să controleze cabina camionului, unde au găsit ascuns sub un covor, înfășurat în folie de aluminiu, cardul șoferului leton în vârstă de 38 de ani.

Conform datelor înregistrate de aparatul tahograf, cardul colegului a fost utilizat ilegal de cel puțin 18 ori, polițiștii reușind să dovedească că acesta a fost utilizat de opt ori de șoferul leton în vârstă de 38 de ani.

VEZI ȘI: Germania: Jucători din industrie vor creșterea masei totale a camioanelor la 44 de tone

Pentru încălcări repetate grave ale legislației privind timpii de muncă, atât șoferul, cât și compania au fost sancționaționați cu amendă totală record de 400.000 de coroane daneze, aproximativ 53.000 de euro.

Camionul a fost sechestrat până la plata integrală a amenzii de către companie, iar șoferului i s-a întocmit un dosar penal, urmând să fie prezentat în fața unui judecător pe 18 noiembrie. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă să primească interdicție de a mai putea conduce pe viitor vreun vehicul pe drumurile din Danemarca.

 

Din aceeași categorie...

Back to top button