Știri

Danemarca: Amendă de 72.000 de coroane daneze pentru manipularea tahografului

Un șofer român de camion și transportatorul, tot român, au primit o amendă totală de 72.000 de coroane daneze pentru manipularea tahografului în Danemarca.

N-a trebuit să treacă mult din 2021, până când agenții Tungvognscenter Øst depisteze în trafic primul camion cu tahograful manipulat.

Danemarca: Amendă de 72.000 de coroane daneze pentru manipularea tahografului

În noaptea zilei de 7 ianuarie, agenții Tungvognscenter Øst au oprit pentru control un camion înmatriculat în România, condus de un șofer român în vârstă de 49 de ani, după ce acesta a fost urmărit pentru o perioadă de timp până la Cementvej în Solrød.

În timpul verificării tahografului, agenții au observat că datele înregistrate de acesta și timpii de condus prezintă unele nereguli.

Verificarea extinsă a agenților a stabilit că tahograful era manipulat prin intermediul unui sistem electronic care folosea drept telecomandă disimulată într-o cheie de mașină.

VEZI ȘI: Amenzi de peste 460.000 de coroane daneze pentru încălcarea legislația privind cabotajul

De altfel, șoferul avea tahograful manipulat în timpul mersului, chiar în timp ce poliția se afla în spatele lui, astfel că, agenții de poliție au descoperit relativ simplu frauda.

Amendă și reomologare a tahografului
În urma celor constatate, șoferul român și transportatorul au primit o amendă totală de 72.000 de coroane daneze (aprox. 9.600 de euro), din care șoferul a trebuit să suporte 24.000 de coroane daneze.

Amenda a fost plătită, însă tahograful camionului a trebuit să fie reomologat, operațiune care în Danemarca costă între 15.000 și 20.000 de coroane daneze.

Danemarca: Amendă de 72.000 de coroane daneze pentru manipularea tahografului

Din aceeași categorie...

Back to top button