Știri

Amendă de aproape 79.000 de euro pentru condus fără card în tahograf

Șoferul unui camion înmatriculat în Turcia a fost amendat în Danemarca cu 586.000 de coroane daneze (aprox. 79.000 de euro) pentru abateri de la timpii de condus și odihnă, respectiv conducere fără card în tahograf.

Condusul fără a respecta timpii de condus și odihnă, respectiv fără card în tahograf, poare fi extrem de costisitor în Danemarca. Asta a aflat și șoferul unui camion înmatriculat în Turcia, care a fost oprit pentru control, joi, 14 ianuarie, într-o parcare de lângă Karlslunde.

Amendă de aproape 79.000 de euro pentru condus fără card în tahograf

În urma verificării aparatului tahograf, agenții de control au constatat că șoferul a condus foarte mult timp fără a se odihni. Mai mult, acesta a scos cardul din tahograf, atunci când a rămas fără timp de condus. Conform agenților de control, șoferul a condus de 17 ori camionul fără card tahograf, ceea ce înseamnă încălcări majore la legislație, scrie publicația sn.dk.

VEZI ȘI: Noile proceduri de la frontiere continuă să întârzie transportul expres către UE

În baza celor depistate, polițiștii au decis să aprofundeze controlul, astfel că, au verificat înregistrările tahograf din ultimele 28 de zile. Așa au aflat că în perioada Crăciunului (22 decembrie – 26 decembrie), șoferul a condus mai mult de 43 de ore și a efectuat doar de 6.5 ore de odihnă.

Pentru toate cele constatate, șoferul și compania pentru care lucrează au primit o amendă totală de 586.000 de coroane daneze (aprox. 79.000 de euro), din care șoferul a trebuit să plătească o treime. În plus, agenții Tungvognscenter Øst au sechestrat camionul ca garanție de plată, iar compania a declarat că va încerca să plătească amenda pentru a recupera camionul.

 

 

Din aceeași categorie...

Back to top button