In FocusTop News

Danemarca: Amenzi de peste 200.000 de euro pentru repausul săptămânal normal în cabină

Amenzi record aplicate de autoritățile din Danemarca pentru repasul săptămânal normal efectuat în cabina camionului.

În noaptea de duminică, 10 septembrie, spre luni, 11 septembrie, Tungvognscenter Syd, unul dintre cele trei centre din Danemarca, care se ocupă de controlul operațional al vehiculelor grele, a efectuat un control major în zona vamală din Padborg. Ținta controlului au fost șoferii de camion care efectuau repausul săptămânal normal în cabină, ceea ce este ilegal.

Danemarca: Amenzi de peste 200.000 de euro pentru repausul săptămânal normal în cabină

Înainte de control, au existat mai multe indicii că șoferii de camion folosesc locul pentru a efectua repausul săptămânal normal în cabină, deși aceștia sunt obligați să-l efectueze în afara camionului.

Acest lucru a dus la o investigație și, ca urmare, la un control major în zonă Padborg.

50 de șoferi de camion amendați

Potrivit autorităților daneze, acțiunea de control a decurs fără probleme, iar majoritatea șoferilor de camion și-au dat seama că se aflau în cabină la o oră la care nu ar fi trebuit să fie. În total, 50 de șoferi de camion au fost amendați. Toți erau străini și doar trei dintre camioanele oprite aparțineau unor transportatori danezi.

VEZI ȘI: Surprins în timp ce privea un film pe laptop în timp ce conducea

În total, autoritățile de control din Danemarca au aplicat amenzi în valoare totală de 1,5 milioane de coroane daneze (peste 200.000 de euro). Marea majoritate a amenzilor au fost plătite pe loc. Doar în câteva cazuri, camioanele a fost blocate până la plata amenzii.

Amenda pentru efectuarea ilegală a unui repaus săptămânal normal în cabină este de 10.000 de coroane daneze pentru șofer și de 20.000 de coroane daneze pentru compania care deține camionul.

Din aceeași categorie...

Back to top button