Danemarca vrea amenzi mai mari pentru efectuarea repausului săptămânal normal în cabină

Danemarca vrea amenzi mai mari pentru efectuarea repausului săptămânal normal în cabină
Guvernul danez a depus în Parlament un proiect de lege (L 77) care majorează amenzile pentru efectuarea repausului săptămânal normal în cabină.

În cazul în care proiectul de lege va fi votat, începând de la 1 martie 2020, amenzile pentru efectuarea repausului săptămânal normal în cabină vor crește de la 1.000 DKK (aprox. 134 de euro) la 10.000 DKK (aprox. 1.340 euro) pentru șofer și de la 2.000 DKK (aprox. 270 de euro) la 20.000 DKK (aprox. 2.679 de euro) pentru compania de transport.

Danemarca vrea amenzi mai mari pentru efectuarea repausului săptămânal normal în cabină

Guvernul danez susține că majorarea cuantumului amenzilor are drept scop oferirea unor condiții de muncă mai bune pentru șoferii de camion, în special cei străini care efectuează transport în Danemarca, respectiv diminuarea concurenței neloiale și a dumpingului social.

VEZI ȘI: Companie de transport din Olanda implicată în traficul internațional de droguri

Chiar dacă are susținerea majorității, la prima lectură în Parlament, conservatorii și Partidul Popular Danez au criticat proiectul de lege, considerând că nivelul amenzilor este unul mult prea mare. De asemenea, aceștia mai spun că o creștere a amenzilor ar putea îndepărta tinerii de meseria de șofer profesionist. Drept urmare, aceștia nu vor susține o astfel de lege.

Pe de altă parte, pe lângă majoritatea din Parlament, proiectul de lege al Guvernului de la Copenhaga este susținut și de Asociația Daneză de Transport și Logistică (DTL), dar și de sindicatul danez 3F, care consideră să o creștere substanțială a amenzilor pentru efectuarea repausului săptămânal normal în cabină ar diminua concurența neloială și dumpingul social.

Începând cu 2018, Danemarca, la fel ca și alte state UE, sancționează efectuarea repausului săptămânal normal în cabină în baza Reg. 561/2006 al UE care, conform decizie CJUE din decembrie 2017, interzice acest lucru.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.