ȘtiriTop News

CE reclamă Danemarca la CJUE din cauza limitei de 25 de ore pentru parcarea camioanelor

Comisia Europeană trimite Danemarca în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) din cauza limitei de 25 de ore pe care o aplică parcării camioanelor.

În prezent, Danemarca limitează perioada în care camioanele pot parca în zonele de odihnă deținute de stat la maximum 25 de ore. Deși CE a solicitat de mai multe ori ridicarea restricțiilor privind parcarea camioanelor pe termen lung, singura măsură luată de Danemarca a fost reducerea cu până la 50% a amenzilor, începând de la 1 iulie 2021.

CE reclamă Danemarca la CJUE din cauza limitei de 25 de ore pentru parcarea camioanelor

Conform Comisiei Europene, regulamentul danez restricționează libertatea de a presta servicii garantată de legislația UE în domeniul transportului rutier (Regulamentul (CE) nr. 1072/2009), deoarece creează obstacole pentru transportatorii străini care efectuează operațiuni internaționale.

VEZI ȘI: Reglementări noi pentru transportul în regim de cabotaj, în Danemarca

Deoarece acești transportatori nu au centre de operațiuni în Danemarca, ei au nevoie de spații de parcare pentru a-și desfășura activitățile și pentru a respecta obligațiile impuse de UE în ceea ce privește perioadele de conducere și de repaus.

Comisia consideră că această normă nu este adecvată, necesară și proporțională cu obiectivele și, prin urmare, a inițiat o procedură de constatare a neîndeplinirii obligațiilor împotriva Danemarcei, solicitându-i să ridice limita de 25 de ore.

Mai multe informații despre acest caz pot fi găsite aici.

Din aceeași categorie...

Back to top button