Știri

Danemarca crește siguranța inspecțiilor tehnice în trafic a camioanelor

De acum, inspectorii RAR-ului danez vor utiliza girofarul din dotare pentru oprirea în siguranță a camioanelor în cadrul inspecțiilor tehnice în trafic.

Oprirea camioanelor în cadrul inspecțiilor tehnice în trafic, în Danemarca, va putea fi făcută în mai multă siguranță, după ce vehiculele Autorității daneze de Transport (Færdselsstyrelsen) au fost dotate cu girofar albastru.

După ce în septembrie 2020, inspectorii Autorității daneze de Transport au primit aprobarea de oprire a camioanelor în cadrul inspecțiilor tehnice în trafic, care vizează siguranța și mediul, din luna mai, pentru o perioadă pilot de 6 luni, vehiculele agenției au fost dotate și cu girofar albastru. Astfel, inspecțiile tehnice în trafic a camioanelor vor fi mai sigure și mai eficiente, spun autoritățile daneze.

Danemarca crește siguranța inspecțiilor tehnice în trafic a camioanelor

”Autoritatea daneză de Transport contribuie creșterea siguranței rutiere prin eliminarea camioanelor cu defecțiuni care pot crea situații periculoase în trafic”, spune ministrul transporturilor danez, Benny Engelbrecht.

Până în septembrie 2020, oprirea camioanelor de către RAR-ul danez se putea face doar în colaborare cu poliția rutieră.

VEZI ȘI: Germania va folosi sistemul de taxare a drumurilor pentru a controla cabotajul ilegal

”De aceea, agenția are nevoie de toate instrumentele pentru a face inspecțiile tehnice în trafic mai rapide, eficiente și sigure”, a mai spus ministrul.

Peste 100 de camioane scoase din trafic în 2020

Toate statele membre ale Uniunii Europene au obligația să efectueze inspecții tehnice în trafic pe un procent de minim 5% din numărul vehiculelor înmatriculate național.

În Danemarca, acest lucru este echivalent cu controlul a 5.233 de vehicule de către Autoritatea daneză de Transport.

„Anual, inspectorii noștri verifică o mulțime de vehicule, menținând în acest fel siguranța pe drumuri”, spune directorul Autorității daneze de Transport, Stefan Søsted.

În 2020, Autoritatea daneză de Transport a verificat în trafic 4.592 de vehicule, din care 106 au fost scoase din trafic.

Din aceeași categorie...

Back to top button