Danemarca crește viteza de deplasare pentru camioane începând cu 2019

Danemarca crește viteza de deplasare pentru camioane începând cu 2019

Începând cu 2019, Danemarca va crește viteza de deplasare pentru vehicule comerciale de peste 3.5 tone pe drumurile naționale, anunță Dansk Transport og Logistik (DTL).

În timp ce mai multe țări europene au luat decizia de a reduce viteza de deplasare pentru vehicule comerciale de peste 3.5 tone, din motive de siguranță, Danemarca o va crește de la 70 km/h la 80 km/h.

VEZI ȘI: Noul motor MAN D15 dedicat în principal autobuzelor urbane

Propunerea de creștere a vitezei de deplasare pentru vehicule comerciale de peste 3.5 tone pe segmentele de drum național situate în afara zonelor construite, a fost depusă în Parlament și urmează să fie doptat de Parlament (Folketing) în luna octombrie a acestui an.

Aceasta ar urma să se aplice începând cu 2019.

Asociația daneză de Transport și Logistică (DTL), care a făcut ani de zile lobby pentru creșterea vitezei de deplasare a camioanelor în afara zonelor construite, se arată mulțumită de această decizie.

De altfel, șeful DTL a argumentat că decizia de creștere a vitezei de deplasare va fluidiza și mai mult traficul rutier, care în multe zone este obstrucționat de limitările de viteză pe care camioanele le au.

Vă reamintim că la 1 iulie 2016, Danemarca a crescut limita de viteză generală pentru camioane pe centurile de ocolire ale orașelor și drumuri naționale.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.