Danemarca introduce salariu minim pentru operațiuni de cabotaj

Danemarca introduce salariu minim pentru operațiuni de cabotaj
Companiile străine care efectuează operațiuni de cabotaj sau transport combinat în Danemarca vor fi obligate să plătească un salariu minim șoferilor.

Ministerul Muncii danez a stabilit ca șoferii companiilor străine care efectuează operațiuni de cabotaj sau transport combinat în Danemarca să fie plătiți cu un salariu minim, stabilit prin lege.

Danemarca introduce salariu minim pentru operațiuni de cabotaj

De asemenea, toate operațiunile de cabotaj vor fi înregistrate într-un registru național de cabotaj.

Salariul minim pentru operațiunile de cabotaj și transport combinat din Danemarca va intra în vigoare de îndată ce autoritățile vor stabilit un registru național de cabotaj.

Deloc populare printre transportatorii est-europeni, măsurile au ca scop combaterea dumpingului social, inclusiv din sectorul de transport, acolo unde, exemple cu șoferi străini care muncesc în Danemarca în condiții de salarizare și muncă proaste sunt foarte multe. ”Este total inacceptabil și trebuie oprit”, spune ministrul muncii danez, Peter Hummelgaard.

VEZI ȘI: Marile porturi din Franța afectate de protestele împotriva reformei pensiilor

Registrul național de cabotaj obligă înregistrarea tuturor companiilor de transport străine care vor efectua operațiuni de cabotaj sau transport combinat (doar secțiunea rutieră) folosind vehicule comerciale cu o greutate totală de peste 3.500 kg.

Raportarea trebuie să aibă loc cel târziu la începerea operațiunii de cabotaj.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.