ȘtiriTop News

Danemarca introduce și ea necesitatea unui Certificat COVID la serviciu

Începând de la 26 noiembrie, Danemarca a introdus și ea o regulă similară cu cea din Germania, privind accesul la locul de muncă pe baza unui Certificat COVID.

Marea deosebire față de Germania este că regula nu este obligatorie, ci opțională. Astfel, companiile din Danemarca au dreptul și pot cere angajaților să prezinte un Certificat COVID pentru a intra la locul de muncă. De asemenea companiile, pot testa angajații și anunța autoritățile despre testele pozitive.

Danemarca introduce și ea necesitatea unui Certificat COVID la serviciu

Dacă un angajator dorește să utilizeze această opțiune, angajații trebuie notificați din timp, în scris. Companiile au dreptul de a cere prezentarea unui certificat COVID și de la vizitatorii externi, precum șoferii de camion veniți la încărcare sau descărcare.

VEZI ȘI: Clarificări despre regula 3G din Germania pentru șoferii de camion

Astfel, șoferii de camion pot fi obligați să prezinte dovada vaccinării, vindecării sau a unui test negativ. Un test rapid este valabil în Danemarce 48 de ore, iar unul PCR 72 de ore.

Potrivit asociației olandeze TLN, companiilor străine le este recomandat să își contacteze partenerii și clienții din Danemarca pentru a confirma necesitatea prezentării unui Certificat COVID.

Din aceeași categorie...

Back to top button