GreenZoneParcari

Danemarca investește în infrastructura de încărcare pentru camioane electrice

Ministerul Transporturilor din Danemarca a anunțat investiții de aproximativ 50 de milioane de euro în infrastructura de încărcare pentru camioane electrice.

În urma noului program, 25 de parcări din Danemarca vor fi echipate cu 175 de puncte de încărcare pentru camioane electrice. Astfel, pe rețeaua principală de drumuri, camioanele electrice vor avea disponibile opțiuni de încărcare la maximum 60 km.

Danemarca investește în infrastructura de încărcare pentru camioane electrice

Investiția este în acord cu regulamentul UE privind infrastructura pentru combustibili alternativi (AFIR), semnat în această vară. Danemarca tocmai a plătit 313 milioane de coroane (aproximativ 42 de miliaone de euro) pentru extinderea infrastructurii taxabile pentru camioane până în 2030.

Fonduri suplimentare de aproximativ 370 de milioane de coroane (50 milioane de euro) vor fi investite cu prioritate pentru stațiile de încărcare pentru transportul greu. Cele 175 de puncte de încărcare noi, care vor fi montate în parcări de pe drumurile principale, vor avea o capacitate cumulată de 133 MW.

VEZI ȘI: Test cu Volvo FM și FH Electric: Amintiri din era diesel

Astfel, Danemarca se va alinia planurilor ambițioase ale UE privind rețeaua de încărcare, care va fi cu mult peste evoluția preconizată a numărului de camioane electrice din țară.

Primele cinci parcări de camioane cu puncte de încărcare vor fi deschise încă din 2025. Ele vor fi amplasate de-a lungul autostrăzilor importante din jurul orașelor Randers, Herning, Vejle, Padborg și Køge. Sund & Bælt va deschide, de asemenea, un parc de încărcare lângă Nyborg, în 2025. Celelalte 20 de parcuri de încărcare vor fi deschise până în 2030.

Din aceeași categorie...

Back to top button