Danemarca își închide temporar granițele, din cauza epidemiei de coronavirus

Danemarca își închide temporar granițele, din cauza epidemiei de coronavirus
Danemarca își închide temporar granițele până pe 13 aprilie 2020, această decizie fiind luată pentru a reduce riscul de răspândire a epidemiei de coronavirus.

Începând de sâmbătă, 14 martie, ora 12:00, Danemarca își închide temporar granițele, măsură având ca scop reducerea riscul de răspândire a epidemiei de coronavirus, anunțat premierul acestei țări, Mette Frederiksen, într-o conferință de presă.

Danemarca își închide temporar granițele, din cauza epidemiei de coronavirus

Cetățenii danezi vor putea trece granița fără probleme și transportatorii care vin cu alimente, medicamente și alte mărfuri necesare. Cetățenii străini care nu pot prezenta un motiv suficient de important pentru a intra în Danemarca vor fi întorși la graniță. Cetățenii danezi pot intra și ieși oricând din țară.

VEZI ȘI: Restricții la intrarea și tranzitarea Austriei pe fondul epidemiei de coronavirus

Situația la graniță va fi controlată inclusiv cu forțe militare care se vor asigura că aceste restricții sunt respectate.

Autoritățile daneze și-au informat țările vecine Germania, Suedia și Norvegia de această decizie, motivând că nu vor să permită extinderea epidemiei de Coronavirus.

Ministrul Mette Frederiksen a menționat că transportul de mărfuri nu va fi afectat (șoferii de camion (de orice naționalitate) care aduc bunuri în Danemarca sau preiau anumite categorii de marfă) și nici persoanele care vor să-și viziteze familia din Danemarca sau care au probleme medicale care se pot rezolva doar în această țară.

📌📌📌 În continuarea anunțului nostru de aseară cu privire la închiderea frontierei de către Danemarca, facem următoarele…

Posted by Embassy of Romania in Copenhagen on Saturday, March 14, 2020

Autoritățile daneze avertizează că datorită implementării acestor măsuri, timpii de așteptare la toate frontierele vor fi foarte lungi.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.