ParcariȘtiri

Danemarca: Pas înainte pentru proiectul parcării gigant din Horsens

Municipalitatea din Hedensted (Danemarca) a început consultările privind planul local de a construi o parcare uriașă de camioane, cu 400 de locuri, în Horsens Sud.

Specialiștii Muzeului din Vejle au investigat deja dacă pe locația de 270.000 de metri pătrați, unde ar urma să fie construită parcarea, se găsesc vestigii istorice, anunță presa locală.

Danemarca: Pas înainte pentru proiectul parcării gigant din Horsens

Proiectul, intitulat pe moment Exit 57, poate găzdui 400 de camioane, cu 100 mai puțin decât planul inițial. Parcarea va avea și hotel, heliport și un parc solar. Ideea îi aparține lui Michael Mortensen, proprietarul companiei HM Entreprenør. În trecut, acesta a fost șofer și prorietar al companiei de transport HM Logistik ApS.

Încă de atunci, el a vrut să ofere condiții mai bune pentru odihna șoferilor, dar și siguranța lor și a bunurilor transportate. ”Este de asemenea nevoie de a aborda probleme precum furturile de marfă sau transportul neintenționat de emigranți ilegali”, mai scrie Michael Mortensen în descrierea proiectului.

VEZI ȘI: Amendă de 15.000 de euro pentru condus fără card tahograf

Parcarea va dispune de cele mai înate standarde de siguranță, inclusiv monitorizare non-stop cu angajați permanenți. În plus, vor fi disponibile facilități de realimentare, atelier service, dușuri și toalete.

Șoferii vor avea de asemenea posibilitatea de a face cumpărături și de a lua masa. De asemenea, vor exista locuri de parcare, pentru ca șoferii de camion să poată îndeplini noile reguli privind pauza de 45 de ore.

Din aceeași categorie...

Back to top button