ParcariTop News

Danemarca reduce amenzile pentru parcarea pe termen lung a camionului

Peste 85% din amenzile de parcare din Danemarca sunt date camioanelor înmatriculate în străinătate.

De la 1 iulie, Danemarca reduce cu până la 50% amenzile pentru parcarea camionului mai mult de 25 de ore, în zone de odihnă.

Mâine, 6 mai, Parlamentului danez va adopta cu majoritate legea care reduce amenzile pentru parcarea pe termen lung a camionului, în zonele de odihnă, dacă acestea vor fi plătite mai repede.

Danemarca reduce amenzile pentru parcarea pe termen lung a camionului

Mai exact, amenda de 2.040 de coroane daneze pentru parcarea camionului mai mult de 25 de ore va fi redusă cu 50%, adică la 1.020 de coroane daneze, dacă aceasta este plătită în termen de 5 zile. În cazul în care amenda este plătită între 6 și 24 de zile, reducerea aplicată este de 25%, astfel că, amenda ajunge la 1.530 de coroane daneze.

Legea se aplică atât camioanelor înmatriculate în Danemarca, cât și celor înmatriculate în străinătate, subliniază ministrul transporturilor Benny Engelbrecht.

VEZI ȘI: Datele despre starea tehnică a camioanelor vor fi împărțite între statele UE

Noua lege este o încercare a statului danez de a determina transportatorii străini să plătească amenzi primite pentru parcarea camionului pe termen lung în zonele de odihnă. Peste 85% dintre amenzile de parcare din Danemarca sunt date camioanelor înmatriculate în străinătate și doar 17% dintre acestea sunt plătite.

Vă reamintim că începând cu 1 ianuarie 2019, Danemarca a limitat timpul de parcare al camioanelor în zonele special amenajate de pe rețeaua de autostrăzi la maxim 25 de ore. Potrivit oficialilor danezi, măsura are drept scop îmbunătăţirea siguranței rutiere.

Din aceeași categorie...

Back to top button