EconomicȘtiri

Danemarca și Finlanda ajung în fața CJUE din cauza cabotajul

Comisia Europeană trimite Danemarca și Finlanda în fața Curții Europeană de Justiție, pe motiv că nu au aplicat normele de cabotaj conform Regulamentul (CE) 1072/2009 ce permite accesul pe piaţa internaţională a transportului rutier de mărfuri.

După ce și-a arătat nemulțumirea cu privire la introducerea salariului minim de către Germania și Franța, Comisia Europeană contestă faptul că, Danemarca și Finlanda nu au respectat regulile europene privind cabotajul, care prevăd un maxim de trei operațiuni de transport naționale efectuate de un transportator străin, la care nu se mai aplică nicio altă restricție.

Finlanda a impus transportatorilor străini o limită de zece operațiuni de transport în regim cabotaj pe o perioadă de trei luni, aceasta fiind considerată de Comisia Europeană ca fiind o condiție inacceptabilă.

Danemarca și Finlanda ajung în fața CJUE din cauza cabotajul

Mai mult, legislația europeană permite ca fiecare operațiune de cabotaj să implice mai multe puncte de încărcare și descărcare, însă Finlanda consideră fiecare încărcare și descărcare ca fiind o singură operațiune de cabotaj.

Legea în Danemarca prevede că o singură operațiune de cabotaj poate implica mai multe puncte de încărcare sau descărcare, dar nu ambele. Chiar și această restricție este nelegitimă potrivit Comisiei Europene.

După ce a ascultat în 2015 motivele celor două țări nordice, Comisia Europeană a hotărât să le denunțe Curții Europene de Justiție, care va determina eventuale sancțiuni împotriva acestor țări.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button