Danemarca a limitat timpul de parcare al camioanelor la maxim 25 de ore

Danemarca a luat decizia de a limita timpul de parcare al camioanelor în zonele special amenajate de pe rețeaua de autostrăzi la maxim 25 de ore, anunță ITD.
După ce a interzis efectuarea repausului săptămânal în cabina camionului, guvernul danez și Partidul Poporului Danez a luat decizia de a limita timpul de parcare al camioanelor în zonele special amenajate de pe marginea autostrăzilor la 25 de ore.
Potrivit oficialilor danezi, masura urmăreşte să îmbunătăţească securitatea rutieră în zonele de intrare și ieşire de pe autostrăzi, locuri unde, în acest moment, multe camioane parchează ilegal.
Măsură a stabilit un maxim de 25 de ore pentru timpul de parcare ţinând cont de nevoia de odihnă impusă prin pauza săptămânală de 24 de ore, care poate fi astfel efectuată în zonele de parcare special amenajate. Propunerea inițială a guvernului danez și Partidului Poporului Danez a fost de 3 ore, respectiv 11 ore. Aceste intervale ar fi fost imposibil de respectat de către camionagii.
Într-un final, după intervenția Asociaţiei Daneze a Transportatorilor (ITD) s-a ajuns la intervalul de 25 de ore, considerat a fi unul rezonabil. Acest interval de 25 de ore este rezultatul intervenţiei ITD.
Timpul de parcare limitat acum la 25 de ore va face posibilă aplicarea de amenzi pentru încălcarea acestei prevederi, dar şi pentru parcarea ilegală a vehiculelor în zonele neamenajate de pe marginea drumurilor.
VEZI ȘI: Elveția introduce taxarea rutieră electronică începând cu 1 mai 2018
Pentru a fi siguri că această măsură se respectă, autoritățile vor înteţi controalele şi vor aplica amenzi pentru parcarea vehiculelor în zone nepermise.
Noile amenzi vor fi cuprinse între 510 și 2.000 de coroane daneze pentru depăşirea timpului limită de 25 de ore, respectiv 1.000 până la 3.000 de coroane daneze pentru parcarea în locuri nepermise.
Conform asociației ITD, cel mai probabil, noua prevedere se va aplicata începând cu 1 iulie 2018, în timp ce majorarea amenzilor trebuie prevăzută printr-o modificare a legislației, care urmează să intre în vigoare la 1 ianuarie 2019.