ParcariȘtiri

Danemarca va avea cea mai mare parcare securizată pentru camioane din Europa

O companiei privată din Danemarca va construi cea mai mare parcare securizată pentru camioane din Europa, ce va avea o capacitate de 500 de locuri.

HM Entreprenør A/S va contrui pe o suprafață totală de 270.000 mp la ieșirea 57 (Horsens Syd) de pe autostrada E45, cea mai mare parcare securizată pentru camioane din Europa, care va avea multiple facilități și va putea acomoda 500 de camioane.

Danemarca va avea cea mai mare parcare securizată pentru camioane din Europa

Ideea unei parcări care să ofere condiții bune și siguranță șoferilor i-a venit lui Michael Mortensen, proprietarul HM Entreprenør A/S, în perioada când acesta conducea compania de transport HM Logistik ApS.

”Găsirea unor locuri de parcare sigure este o adevărată provocare pentru șoferii de camioane”, spune Michael Mortensen, proprietarul companiei HM Entreprenør A/S.

Pentru a corespunde standardului Uniunii Europene „Safe and Secure Truck Parking Area (SSTPA)” – nivel Platină, parcarea pentru camioane de la Horsens Syd trebuie să îndeplinească mai multe criterii în ceea ce privește serviciile și securitate.

Astfel, din punct de vedere al serviciilor oferite, parcarea trebuie să aibă: toalete și dușuri, restaurant 24/7, chiosc și snack bar 24/7, magazin comercial, unități de cazare, spălătorie de haine, asistență medicală și farmacie (în apropiere), secție de poliție (în apropiere), magazin de piese de schimb în locație sau în apropiere, stație de carburant, inclusiv de încărcare a vehiculelor hibride sau electrice, Wi-Fi, spălătorie auto și vulcanizare.

VEZI ȘI: Divizia de camioane Daimler investește sume importante în viitorul mobilității

Din punct de vedere al securității, parcarea trebuie să aibă: personal 24/7, supraveghere video, gard de protecție, scanner a numerelor de înmatriculare, iluminat, parcarea separată pentru ADR, măsuri de back-up, instalație electrică pentru alimentarea agregatelor de frig, echipament de deszăpezire și curățare a gheții de pe camion.

Autorizarea de securitate se face prin intermediul organizației ESPROG, care operează standardul oficial de parcare al Uniunii Europene.

Din aceeași categorie...

Back to top button