ParcariTop News

Danemarca va testa parcarea tetris pentru camioane

În această vară, Danemarca va testa o modalitate mult mai flexibilă de poziționare pentru camioane: parcarea tetris.

Șoferii disperați apelează de multe ori la locuri de parcare improvizate, în afara locurilor desemnate oficial. De aici și ideea testului din Danemarca, parcarea tetris putând asigura un plus de locuri de staționare pentru camioane.

Danemarca va testa parcarea tetris pentru camioane

Testul se va desfășura în perioada 1 mai – 1 septembrie 2022, în parcarea publică Merring, de pe autostrada E45. Numele provenit de la popularul joc video, sugerând dorința ca vehiculele să umple toate spațiile disponibile, utilizând parcarea cât mai eficient.

În timpul testului, danezii vor modifica și modul de marcare a locurilor de parcare. Liniile albe continue care nu ar trebui încălcate vor fi înlocuite cu linii întrerupte, care vor fi folosite de șoferi doar pentru ghidaj.

VEZI ȘI: Danemarca introduce și ea necesitatea Certficatului Covid la serviciu

Șoferii vor putea însă să treacă peste aceste linii, ajustând poziția camionului după nevoi. Sistemul va fi testat în sezonul de vară, când traficul pe E45 este mai intens. Dacă sistemul se va dovedi eficient, el ar putea fi utilizat în viitor în toate parcările publice și în orice sezon.

”Șoferii de camion au greutăți de a găsi locuri de parcare în fiecare zi, de aceea cred că trebuie să îi ascultăm când vin cu propuneri concrete de îmbunătățire a condițiilor. Testul ne va arăta dacă putem utiliza spețiul mai eficient prin metoda tetris”, a declarat ministrul de Transport Benny Engelbrecht.

Din aceeași categorie...

Back to top button