SustenabilitateTop News

DB Schenker a comandat 1470 de camioane electrice Volta Zero

DB Schenker, cel mai mare furnizor european de serivicii de transport rutier, a confirmat parteneriatul cu producătorul de camioane electrice Volta Trucks prin comanda a 1470 de unități Volta Zero.

Aceasta este cea mai mare comandă de camioane cu emisii zero din Europa de până în prezent.

DB Schenker a comandat 1470 de camioane electrice Volta Zero

Parteneriatul dintre cele două companii mai cuprinde testarea primului prototip Volta Zero în operațiuni reale de distribuție ale DB Schenker, în primăvara și vara anului 2022.

Rezultatele înregistrate în cadrul acestor teste vor fi folosite pentru optimizarea modelului de serie. Cele 1470 de camioane electrice comandate de DB Schenker vor fi produse la fabrica Volta Trucks din Steyr (Austria).

VEZI ȘI: Scania va avea în 4-5 ani camioane electrice cu autonomie de 500 km

Camioanele electrice de 16 tone vor fi utilizate în terminalele europene ale DB Schenker, pentru transportul de bunuri de la centrele de distribuție spre centrele orașelor și zonele urbane. Pentru început, camioanele vor fi folosite în 10 locații din 5 țări europene.

În mediul urban, sistemul de propulsie fără emisii locale și designul inovator al modelelor Zero, cu cabină special proiectată pentru protejarea pietonilor și bicicliștilor, oferă cele mai mari beneficii.

DB Schenker și Volta Trucks vor studia utilizările potențiale ale tehnologiei și pentru alte aplicații. Parteneriatul dintre cele două companii va include și dezvoltarea în comun a versiunii Volta Zero de 12 tone.

Din aceeași categorie...

Back to top button