Sustenabilitate

DB Schenker a terminat prima fază de teste cu modelul electric Volta Zero

Producătorul de camioane electrice Volta Trucks și furnizorul de servicii logistice DB Schenker au anunțat finalizarea primelor teste cu modelul Volta Zero.

Pentru prima dată, un prototip Volta Zero Design Verification a fost folosit pe drumurile publice în operațiuni reale de distribuție, în Paris.

DB Schenker a terminat prima fază de teste cu modelul electric Volta Zero

În 2021, cele două companii au confirmat un parteneriat extins și precomandarea a aproape 1.500 de camioane electrice Volta Zero. Aceasta este cea mai mare comandă de camioane electrificate de tonaj mediu din Europa până în prezent.

Modelul electric Volta Zero de 16 tone va fi utilizat în rețeaua europeană a DB Schenker, pentru a transporta bunuri de la centrele de distribuție în zonele urbane. Aici va oferi cele mai mari beneficii vehiculul cu design inovator, datorită orientării spre siguranța utilizatorilor vulnerabili ai drumurilor și a sistemului de propulsie fără emisii.

VEZI ȘI: DB Schenker își convertește întreaga flotă de peste 6.000 de semiremorci la modele Mega cu două niveluri

În timp, Volta Trucks și DB Schenker vor explora potențialul utilizării tehnologiei și vor extinde numărul de aplicații. Proiectul va debuta în 10 locații ale DB Schenker din 5 țări.

Prima flotă pilot de camioane electrice Volta Zero va începe teste practice în operațiunile DB Schenker la începutul anului 2023.

Din aceeași categorie...

Back to top button