Top NewsTransport 4.0

DB Schenker a testat cu succes condusul fără șofer și condusul de la distanță

DB Schenker a desfășurat un proiect pilot ce presupunea condusul fără șofer în logistica internă. În acest scop, un camion Kamag E-Wiesel a fost echipat cu tehnologie de condus de la distanță de la Fernride.

Fernride, un start-up din Munchen specializat în procese logistice autonome, a testat cu succes, împreună cu DB Schenker, condusul fără șofer în centre logistice.

DB Schenker a testat cu succes condusul fără șofer și condusul de la distanță

În cadrul proiectului pilot, un camion electric Kamag E-Wiesel pentru transport de containere a fost echipat cu tehnologie Fernride.

Prototipul a primit un kit (senzori și cameră video) special proiectat pentru transportul containerelor. Aceasta trimitea imagini către stația de lucru a șoferului, care putea da anumite comenzi în timp real vehiculului, cu ajutorul pedalelor de accelerație și de frână, a volanului și a unui joystick. Astfel, vehiculul a putut să mute containere în centrul logistic în condiții reale, fără șofer la bord, prin control de la distanță.

VEZI ȘI: Fehrenkötter va testa timp de 3 ani costurile de operare a 7 modele de camioane

”Am adunat experiențe importante despre posibilele utilizări ale vehiculelor autonome. Clienți precum DB Schenker vor beneficia de o poziție de start excelentă în piață pentru logistica autonomă”, a declarat Hendrik Kramer, co-fondator și CEO al Fernride.

”Teleoperarea este primul pas în drumul spre creșterea treptată a automatizării în centrele logistice. Ne putem imagina cum această tehnologie va deveni o parte importantă a strategiei noastre”, a spus și Christoph Herchenhein, șeful departamentului Terminal Handling Europe al DB Schenker.

Din aceeași categorie...

Back to top button