GreenZoneLogistica

DB Schenker comandă 53 de camioane electrice Renault E-Tech D

Furnizorul de servicii logistice DB Schenker a comandat 53 de camioane electrice Renault Trucks E-Tech D, care vor fi folosite în rețeaua sa din Franța.

Aceasta este cea mai mare comandă de camioane electrice făcută până în prezent de Schenker France. Ea vine în urma mai multor teste practice făcute de agențiile sale.

DB Schenker comandă 53 de camioane electrice Renault E-Tech D

Schenker France va începe să primească noile camioane, 50 de modele E-Tech D de 16 tone și 3 de 19 tone, începând din luna septembrie. Ele vor fi folosite în 19 agenții metropolitane din Franța, în care infrastructura de încărcare va fi instalată până cel târziu în martie 2024.

În funcție de nevoile fiecărei filiale, camioanele electrice vor efectua călătorii urbane, periurbane și regionale, cu o medie a distanțelor parcurse de 150-200 km pe zi. Camionul are o autonomie de peste 250 km cu o încărcare completă.

VEZI ȘI: Test cu camionul electric Renault Trucks E-Tech D 16T: Esențial

”Avem ambiția de a deveni liderul mondial în logistică verde. Camioanele electrice fac parte din portofoliul nostru de vehicule, iar ponderea lor va crește continuu. Implementarea celor 53 de unități Renault Trucks E-Tech D este un nou pas spre atingerea acestor obiective ambițioase”, a declarat Frédéric Vallet, CEO al Schenker France.

Obiectivul Schenker din Franța este reducerea emisiilor de CO2 din activitatea rutieră cu 50% până în 2030 față de nivelul din 2021.

Din aceeași categorie...

Back to top button