DB Schenker oprește pentru moment transportul rutier spre Marea Britanie

DB Schenker oprește pentru moment transportul rutier spre Marea Britanie
DB Schenker oprește pentru moment transportul rutier către și din Marea Britanie, în primul rând, din cauza noile formalități vamale, care pun o presiune prea mare pe personalul său din Marea Britanie.

Purtătorul de cuvânt al companiei DB Schenker a confirmat că pentru moment compania nu mai acceptă să efectueze transporturi terestre spre Marea Britanie din Europa. Toate comenzile înregistrate deja vor fi livrate în cel mai scurt timp posibil.

DB Schenker oprește pentru moment transportul rutier spre Marea Britanie

Principalul motiv sunt problemele cauzate de noile formalități vamale post Brexit în ceea ce privește circulația mărfurilor între Uniunea Europeană și Marea Britanie. “Cel puțin 10% dintre comenzile venite pentru DB Schenker au documente incomplete sau completate greșit. În aceste condiții este imposibil să onorăm aceste transporturi”, a spus purtătorul de cuvânt al DB Schenker.

Angajații DB Schenker ar trebui să refacă toată documentația transporturilor și acest lucru este imposibil din punct de vedere logistic în acest moment. În plus, conform prevederilor nu se pot completa documentele unui transport la fața locului.

Conducerea companiei DB Schenker a anunțat că va organiza o echipă specială „Brexit Task Force“ care se va ocupa exclusiv de pregătirea documentației pentru formalitățile vamale și asta chiar dacă această responsabilitate cade în sarcina expeditorului și a destinatarului.

VEZI ȘI: Șoferii de camion nu sunt afectați de noile condiții de intrare în Austria

După Brexit este necesar, de exemplu, un document care să dovedească locul de producție al mărfurilor expediate, o factură conformă cu noile reglementări vamale, dar și o împuternicire vamală pentru compania transportatoare.

În același timp și importatorul trebuie să emită o împuternicire vamală și să ofere documentația necesară. În acest caz, reprezentanții DB Schenker recomandă colaborarea strânză între expeditor și destinatar pentru ca informațiile furnizate să fie unitare.

Follow #infotrucker