ȘtiriSustenabilitate

DB Schenker și FUSO extind parteneriatul în domeniul camioanelor ușoare 100% electrice

Furnizorul de servicii logistice DB Schenker și FUSO, marcă Daimler Trucks, extind parteneriatul în domeniul camioanelor ușoare 100% electrice.

DB Schenker a achiziționat în luna martie patru camioane FUSO eCanter pentru distribuția urbană pe distanțe scurte în orașele Paris, Frankfurt și regiunea Stuttgart.

DB Schenker și FUSO extind parteneriatul în domeniul camioanelor ușoare 100% electrice

Compania germană avea deja în flotă un model eCanter pe care-l utiliza în operațiunile sale din Berlin încă de anul trecut.

DB Schenker testează utilizarea acestor tipuri de camioane în flote mixte, fiind în discuții despre alte eCanter pentru piețele europene suplimentare.

“Trebuie să livrăm mărfurile în interiorul orașelor într-o manieră mai durabilă și independent de restricțiile de trafic. Experiența noastră cu FUSO eCanter de până acum a fost valoroasă – fiind perfect potrivită pentru a servi clienții noștri din zonele urbane, precum Paris sau Frankfurt”, spune Tristan Keusgen, șeful managementului de flotă european European Fleet Management la DB Schenker.

Două FUSO eCanter sunt utilizate de DB Schenker în Franța, unde efectuează în jur de patru călătorii pe zi cu 10 până la 12 opriri în regiunea Parisului.

Alte două eCanter sunt utilizate în Frankfurt și regiunea Stuttgart, oferind clienților din centrul orașului livrări în liniște cu zero emisii.

DB Schenker și FUSO extind parteneriatul în domeniul camioanelor ușoare 100% electrice

Încă din 2018, DB Schenker testează la Berlin modelul eCanter în condiții reale de utilizare, transportând mărfuri ambalate în zona centrală a orașului.

VEZI ȘI: Bruxelles-ul a alocat României un miliard de euro pentru modernizarea infrastructurii

Experiența cu eCanter de la Berlin a fost în general una pozitivă – șoferii laudând puterea de tracțiune, agilitatea și silențiozitatea.

În plus față de Paris, Berlin și Frankfurt, camioanele ușoare 100% electrice cu puterea de 129 kW și sarcina utilă de până la 4 tone, mai sunt prezente pe străzile din alte orașe europene importante precum Londra, Amsterdam și Lisabona, dar și în New York și Tokyo.

DB Schenker și FUSO extind parteneriatul în domeniul camioanelor ușoare 100% electrice

În prezent, un total de peste 100 camioane eCanter sunt utilizate în operațiunile de livrare la nivel mondial și au parcurs mult de 300.000 km în regim 100% electric.

FUSO eCanter are o autonomie de cel puțin 100 de kilometri și este capabil să acopere cerințele clienților în ceea ce privește distribuția pe distanțe scurte în interiorul orașului fără probleme.

Modelul poate fi încărcat peste noapte, fie de la stații de curent alternativ, fie continuu, în funcție de disponibilitate. Încărcarea poate fi redusă la aproximativ 90 de minute dacă se utilizează o stație de încărcare rapidă.

Din aceeași categorie...

Back to top button