GreenZoneȘtiri

DB Schenker susține utilizarea camioanelor cu LNG în procesul de transport

Colaborarea dintre DB Schenker și Gasum este una extrem de importantă nu doar pentru cele două companii, ci și pentru mediu.

Conform oficialilor DB Schenker, compania își dorește să reducă emisiile de CO2 cu 30% până în 2020 raportat la valorile din 2006. Iar acest lucru ar urma să se întâmple mulțumită integrării camioanelor cu LNG (Gaz Natural Lichefiat).

DB Schenker susține utilizarea camioanelor cu LNG în procesul de transport

Companiile finlandeze Sepi Trans Oy și K&O Tiilikainen, operatori pentru DB Schenker, au anunțat că începând cu prima parte a acestui an au demarat procesele de transport utilizând camioane cu LNG.

Cele două companii finlandeze vor să ajute la diminuarea emisiilor de CO2 din statul în care operează. În acest moment, aproximativ 40% dintre emisiile de CO2 cauzate de transport în Finlanda sunt generate de sectorul de transport greu.

„Sunt necesare atât industria transporturilor, cât și fluxul de bunuri, dar transportul generează multe emisii de CO2. Gazul natural lichefiat reprezintă o modalitate eficientă de reducere a emisiilor de CO2 din transportul de tip heavy-duty. Algerea noasră joacă un rol foarte important în strategia de a atinge ținta propusă”, a declarat unul dintre reprezentanții DB Schenker.

Sepi Trans Oy și K&O Tiilikainen au optat pentru camioane Volvo FH LNG și IVECO Stralis NP. Acestea au fost livrate în decembrie 2018, respectiv în ianuarie 2019.

VEZI ȘI: Elvețienii de la smARTec mizează pe două MAN TGE echipate cu tracțiune integrală

„Finalandezii vor ca până în 2030, emisiile de CO2 generate de sectorul de transport să scadă cu 50% comparativ cu nivelul din 2005. Spre deosebire de alte sectoare, cel al transporturilor ar urma să se afle în vârful piramidei în ceea ce privește potențialul de diminuare al emisiilor”, a completat unul dintre reprezentanții Gasum.

Mai mult decât atât, decizia celor două companii a venit ca urmare a extinderii stațiilor de gaz natural lichefiat din Finalanda. În prezent, în statul nordic se află una dintre cele mai generoase rețele de astfel de stații.

Din aceeași categorie...

Back to top button