Logistica

DB Schenker utilizează instrumentul BinPACKER pentru o încărcare mai eficientă

DB Schenker optimizează utilizarea capacității camioanelor și containerelor cu algoritmul BinPACKER. Prin aranjarea eficientă a pachetelor de diverse dimensiuni, capacitatea de încărcare crește cu până la 10%.

DB Schenker se bazează pe soluția internă premiată pentru a obține o eficiență crescută a utilizării spațiului disponibil în toate modurile de transport. Cu algortimul BinPACKER, experții DB Schenker pot optimiza procesul de planificare a încărcării, prin stivuirea eficientă a obiectelor de diverse dimensiuni. Rezultatul final este o reducere a costurilor și a emisiilor.

DB Schenker utilizează instrumentul BinPACKER pentru o încărcare mai eficientă

BinPACKER a fost dezvoltat de unitatea Global Data Strategy & Analytics a DB Schenker. Algoritmii matematici sunt utilizați pentru a calcula cea mai eficientă soluție de încărcare pentru containerele maritime și remorcile camioanelor sau aranjarea paleților în depozite.

VEZI ȘI: Divizia de logistică a XPO devine GXO Logistics

Instrumentul include ghidarea pas cu pas, vizualizarea 3D a încărcăturii și posibilitatea de a efectua reglaje fine pentru pachete individuale. Beneficiile pentru clienți rezultă din creșterea eficienței, dar și din obținerea mai rapidă și mai transparentă a unui tarif de transport. BinPACKER poate fi folosit și pentru a calcula încărcăturile LTL pentru obținerea unei cotații.

Prima versiune BinPACKER este deja utilizată de angajații companiei. În testele pilot pentru încărcarea camioanelor și containerelor, BinPACKER a reușit să crească nivelul de utilizare a capacității disponibile cu până la 10%.

Din aceeași categorie...

Back to top button