LogisticaTop News

DB Schenker va folosi primele camioane electrice MAN, din 2024

DB Schenker a comandat 100 de camioane electrice MAN, primele vehicule urmând să fie livrate imediat după începerea producției, în 2024.

Primele 10 camioane electrice MAN pentru DB Schenker, ce vor fi livrate în 2024, vor versiuni cap tractor pentru semiremorci Mega, cu înălțime de cuplare de 950 mm și înălțime internă de 3 metri. Celelalte camioane electrice, care vor fi livrate în 2025 și 2026, sunt versiuni cap tractor pentru semiremorci Mega și șasiuri pentru transport de containere swap.

DB Schenker va folosi primele camioane electrice MAN, din 2024

În prima jumătate a anului 2024, primele camioane electrice MAN vor fi produse într-o serie mică pe linia de producție a fabricii din München. Odată cu semnarea acordului, DB Schenker devine primul client pilot pentru aceste camioane electrice. Compania dorește să câștige cât mai curând posibil experiență practică cu acest produs.

Aceasta include crearea propriei infrastructuri de încărcare, planificarea inteligentă a rutelor și alte servicii de la MAN Digital Solutions, precum eManager, ServiceCare și MAN Driver App. Prin urmare, achiziția este susținută de consultanță la 360° de la MAN Transport Solutions, inclusiv analiza rutelor, strategia de încărcare, planificarea infrastructurii de încărcare și optimizarea cererii de energie.

VEZI ȘI: Viitorul camion electric MAN va putea parcurge zilnic până la 800 km

”DB Schenker și MAN parcurg împreună calea către un viitor electric. Suntem încântați să avem primul client confirmat pentru noul nostru camion electric. Cererea de pe piață pentru acest vehicul complet electric este deja enormă”, a declarat Alexander Vlaskamp, ​​CEO al MAN Truck & Bus.

”Vrem să acumulăm experiență practică cu camioanele electrice cât mai curând posibil. În acest fel, putem crea rapid o ofertă economică pentru a face lanțurile de aprovizionare mai prietenoase cu mediul. Comanda ne aduce cu un pas mai aproape de obiectivul nostru de a avea emisii zero în transportul rutier până în 2040”, a spus și Cyrille Bonjean, șeful departamentului de transport rutier al DB Schenker Europe.

Din aceeași categorie...

Back to top button