LogisticaSustenabilitate

DB Schenker va opera din 2023 primul său camion cu hidrogen

La începutul anului 2023, DB Schenker va începe operațiunile cu primul cap tractor cu hidrogen al companiei, cu autonomie mai mare decât camioanele electrice cu baterii.

DB Schenker va închiria modelul Hyzon, bazat pe un șasiu din vechea generație DAF XF, de la compania Hylane, specializată în închirierea de vehicule industriale electrice.

DB Schenker va opera din 2023 primul său camion cu hidrogen

Anunțul a fost făcut astăzi printr-un scurt mesaj pe Linkedin, care prezintă vehiculul la fabrica Hyzon din Groningen. În prezent, compania este în faza de studiere a rutelor care pot fi efectuate cu noul camion.

Camionul va fi alimentat cu hidrogen verde, produs cu energie din surse regenerabile. DB Schenker își propune să devină o companie complet neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2040.

VEZI ȘI: Test Mercedes-Benz eActros 300: Întâlnire cu viitorul

Noul camion cu hidrogen al DB Schenker va fi utilizat în special pe rute mai lungi, unde prezintă numeroase avantaje față de un modelele electrice cu baterii: autonomia și sarcina utilă sunt mai mari, iar timpul de realimentare comparabil cu al camioanelor diesel.

Compania a precizat că plănuiește începerea testelor în operațiuni reale, alături de clienți selectați, la începutul anului 2023. Serviciul va putea fi achiziționat și de alți clienți începând din trimestrul al treilea al anului viitor.

Din aceeași categorie...

Back to top button