De 25 de ani, Volvo FH se află printre preferințele camionagiilor

De 25 de ani, Volvo FH se află printre preferințele camionagiilor
De 25 de ani, modelul Volvo FH rămâne un lider în domeniul inovației, în special în zonele care vizează avantajele directe pentru șoferi, cum ar fi siguranța și mediul de lucru al acestora.

Cabina revoluționară și faptul că a așezat șoferul în centrul atenției i-au asigurat modelului Volvo FH un succes de piață remarcabil, încă din 1993, anul lansării sale.

De 25 de ani, Volvo FH se află printre preferințele camionagiilor

Adăugând, la toate acestea, numeroasele soluții inovatoare în ceea ce privește protecția mediului și productivitatea în operare, este clar faptul că Volvo FH a schimbat lumea transporturilor.

Prima versiune se baza pe un șasiu nou, al cărui design dinamic a facilitat adoptarea unor soluții flexibile pentru diferite aplicații de transport.

În mod evident, totul se concentra asupra afacerii, inclusiv aerodinamica, de natură să genereze economii de combustibil, lanțul cinematic revoluționar și frâna de motor Volvo.

Totuși, noua cabină era cea care sublinia, cu adevărat, caracterul special al modelului Volvo FH.

Volvo Trucks a hotărât, de la bun început, să așeze șoferul în centrul atenției sale, astfel că, peste 1.500 de șoferi au participat la ample teste și evaluări.

Rezultatul final a fost dezvoltarea unei cabină mai sigure și mai confortabile, care oferea o experiență de condus, de odihnă și de dormit complet nouă.

În cazul șoferilor, această dedicare a însemnat trei îmbunătățiri ale aspectului cabinei, introduse între 1993 și 2008.

În 2012, a fost lansat noul Volvo FH, a cărui cabină complet nouă și sistemul de climatizare integrat I-Park Cool au creat un confort premium.

De 25 de ani, Volvo FH se află printre preferințele camionagiilor

O serie de noi caracteristici, precum Direcția Dinamică Volvo (2013), au contribuit la o experiență de condus mai ușoară, mai sigură, mai stabilă și mai precisă, reducând, în același timp, afecțiunile cauzate de solicitarea mușchilor.

Încă din prima zi, Volvo FH s-a impus ca pionier în domeniul siguranței.

Și, nu în ultimul rând, în ceea ce privește siguranța pasivă, unde Volvo Trucks a fost primul producător de camioane care a introdus atât airbag-ul (1995), cât și sistemul de protecție anti-împănare față (FUPS), în 1996, cu zece ani înainte ca acesta să devină cerință legală.

Acest progres continuă și în prezent, iar camionul este echipat și cu cele mai recente sisteme de siguranță activă.

Pe lângă confortul șoferului, siguranța a constituit principiul călăuzitor, atunci când a fost proiectată cabina.

În timpul dezvoltării sale, Volvo FH a fost supus la mii de teste de coliziune simulate și la aproximativ o sută de teste reale de impact.

De 25 de ani, Volvo FH se află printre preferințele camionagiilor

Traversele și portierele cu rol în absorbția șocurilor sunt confecționate din oțel duplex, iar panourile cabinei sunt făcute din cel mai rezistent oțel disponibil.

Pe scurt, toate detaliile designului exterior și interior fac din modelul Volvo FH cel mai sigur camion de până acum, de la Volvo Trucks.

Modelul Volvo FH a dus performanța și productivitatea camioanelor de mare tonaj la un alt nivel.

Printre numeroasele inovații, cutia de viteze I-Shift introdusă în 2001, merită o atenție specială. În prezent, este o referință în industrie și a evoluat pentru a satisface necesități și cerințe diferite.

Versiunea I-Shift Dual Clutch aduce beneficii mai ales pentru transporturile regionale și de cursă lungă, pe drumuri în pantă și cu multe curbe.

VEZI ȘI: Grecia este cel mai nou membru al “Alianței Rutiere”

Toate schimbările treptelor de viteză sunt programate cu exactitate, evitând pierderile de putere sau de cuplu, ceea ce sporește confortul șoferului și permite o viteză medie mai mare.

Pentru domeniul construcțiilor și al transporturilor de mare tonaj, transmisia I-Shift cu trepte de forță (Crawler Gears) este ideală.

Aceasta îi permite camionului să pornească de pe loc cu sarcini de până la 325 tone și să ruleze la o viteză de doar 0.5 km/h, ceea ce facilitează efectuarea manevrelor de precizie pe un teren dificil.

I-Shift este un exemplu perfect pentru modul în care o inovație care este benefică pentru șoferi și operatori reduce și impactul camionului asupra mediului. Grija față de mediu este una dintre valorile de bază ale Volvo Trucks, astfel încât, an de an, Volvo FH și-a redus emisiile și consumul de combustibil.

Un salt semnificativ s-a produs în 2017, o dată cu lansarea modelului Volvo FH LNG.

Acest autocamion alimentat cu gaz oferă aceeași performanță ca alte camioane Volvo FH și poate funcționa fie cu biogaz, care reduce emisiile de CO2 cu până la 100%, dar și cu gaz natural, care reduce emisiile de CO2 cu 20%, în comparație cu motoarele diesel. Acest lucru este asociat cu emisiile vehiculului din timpul utilizării, proces cunoscut ca „de la rezervor la roată”.

De 25 de ani, Volvo FH se află printre preferințele camionagiilor

Volvo FH este singurul model care a fost desemnat camionul anului de trei ori – în 1994, în 2000 și în 2014 – comercializându-se, deja, aproape un milion de unități din acest model.

Când a fost lansat, în 1993, Volvo Trucks a anunțat că atunci începe viitorul. După un sfert de secol, compania este ferm convinsă că Volvo FH este, în continuare, camionul viitorului.

Follow #infotrucker