De 50 de ani, Accident Research Team îmbunătățește siguranța camioanelor Volvo

De 50 de ani, Accident Research Team îmbunătățește siguranța camioanelor Volvo
De 50 de ani, Accident Research Team (ART) se concentrează pe îmbunătățirea siguranței active și pasive a camioanelor Volvo.

În 2019 se împlinesc 50 de ani de când Accident Research Team a celor de la Volvo Trucks a început să colecteze și să analizeze, în mod sistematic, informații detaliate despre accidente reale de circulație.

De 50 de ani, Accident Research Team îmbunătățește siguranța camioanelor Volvo

Cunoștințele acumulate conferă o valoare unică datelor utilizate pentru dezvoltarea sistemelor de siguranță și pentru proiectarea viitoare a vehiculelor, cu obiectivul de a face camioanele și transporturile mai sigure.

Cercetările în domeniul siguranței pasive sunt destinate minimizării consecințelor unui accident, iar siguranța activă înseamnă evitarea sau reducerea accidentelor.

A înțelege cum se produc accidentele de circulație, prin investigarea în detaliu a accidentelor reale, poate ajuta la prevenirea lor și la protejarea vieții.

„În fiecare an, 1.35 milioane de persoane își pierd viața, la nivel mondial, în accidente de circulație. Acesta este un aspect pe care îl luăm foarte în serios”, explică Anna Wrige Berling, Traffic & Product Safety Director la Volvo Trucks.

VEZI ȘI: Blocat sub un pod feroviar, în Franța, după ce a ignorat limita de înălțime

”Investigațiile ART contribuie la înțelegerea în profunzime a accidentelor, ceea ce va sprijini eforturile de a oferi șoferilor un mediu de lucru mai sigur și de a îmbunătăți siguranța rutieră pentru toți participanții la trafic. În plus, această activitate vine în sprijinul viziunii noastre conform căreia n-ar mai trebui să se producă accidente în care să fie implicate camioane Volvo”, mai spune Berling.

Accidente reale, plus teste de impact planificate
Siguranța a reprezentat o valoare fundamentală la Volvo încă de la înființarea companiei.

„Iar în 1969 a fost puse bazele ART, pentru a investiga accidente reale de circulație. Obiectivul a fost – și este încă – de a face traficul mai sigur, prin utilizarea acestor informații pentru a îmbunătăți design-ul viitor al vehiculelor”, spune Anna Theander, liderul Accident Research Team.

De 50 de ani, Accident Research Team analizează accidentele reale de circulație

În prezent, ART este o rețea de cercetare inter-disciplinară de experți în domeniul siguranței. Aceștia conturează și împărtășesc idei unice în legătură cu cauzele accidentelor reale – acestea adăugându-se cunoștințelor acumulate în urma testelor de impact. În plus, echipa utilizează analize ale statisticilor de trafic național și regional, pentru a  înțelege cât mai profund cauza accidentelor.

De 50 de ani, Accident Research Team analizează accidentele reale de circulație

Deși ART nu dezvoltă, în sine, sisteme de siguranță, înțelegerea unor scenarii complexe de accidente, din partea experților, oferă echipelor de dezvoltare a produselor competențe suplimentare și încrederea de a crea soluții care să meargă mai departe decât fusese inițial solicitat.

Să înveți din istorie pentru a sprijini viitorul
Timp de 50 de ani, Accident Research Team a învățat din trecut, prin investigații la locul accidentelor, pentru a oferi informații cruciale echipelor de dezvoltare a produselor.

„Privind către viitor, ideile pe care le conturează ART vor continue să contribuie la activitatea Volvo Trucks de a îmbunătăți în mod proactiv siguranța rutieră, atât pentru camioanele curente, cât și pentru noile vehicule autonome”, mai spune Anna Theander.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.