FeaturesȘtiri

De 6 ore este nevoie pentru a produce o cabină Volvo Trucks

De șase ore și 900 de componente au nevoie lucrătorii de pe linia de asamblare a cabinelor din fabrica Volvo Trucks din Gothenburg, pentru a produce o cabină completă.

Cheia unei astfel de performanțe stă în a avea un proces foarte organizat de producție, unde fiecare detaliu a fost proiectat pentru viteza maximă, precizie și eficiență.

De 6 ore este nevoie pentru a produce o cabină Volvo Trucks

Este important ca toate să lucreze împreună și fără probleme, de la soluțiile tehnice, planificarea producției, livrarea materialului până la modul de lucru al celor care asamblează pe bandă.

Producția începe cu o cochilie de cabină, care a fost fabricată și vopsită la fabrica de cabine Volvo Trucks din Umeå, în nordul Suediei, înainte de a fi transportată cu trenul la uzina Tuve din Gothenburg.

Personalul pregătește cabina pentru linia principală de asamblare prin îndepărtarea panoului de bord și a grilei din față. Cabina este apoi introdusă în linia principală de asamblare, unde se va deplasa cu o viteză de un metru pe minut.

Cabina va trece prin 56 de stații de lucru diferite, unde personalul are o medie de 5.5 minute pentru a-și îndeplini sarcinile înainte de a se deplasa la următoarea stație.

VEZI ȘI: Astăzi vorbim puțin despre ei… despre nemuritori

Fiecare a fost proiectat și structurat cu grijă pentru a asigura o eficiență și viteză maximă, cu toate uneltele și piesele necesare situate cât se poate de aproape și convenabil. Siguranța și ergonomia sunt, de asemenea, primordiale, personalul fiind dotat cu o mulțime de sisteme de asistență pentru ridicare și sprijin.

Linia de asamblare este formată conform unei schelet osos. Are o “coloană vertebrală”, cu linii mai mici de preasamblare pentru module mai mari de-a lungul laturilor.

De 6 ore este nevoie pentru a produce o cabină Volvo Trucks

Când vine vorba de panoul de bord, există chiar și linii de preasamblare pentru preasamblare: componentele individuale sunt puse împreună pentru a face mici module, care apoi sunt asamblate într-un panou de bord complet, care este apoi montat direct într-o cabină de pe linia principală.

Fiecare cabină este unică
În medie, o cabină Volvo Trucks va conține între 750 și 900 de componente. Cu toate acestea, există aproximativ 3.500 de repere diferite de componente și o multitudine de specificații diferite.

Procesul este extrem de complex, conceput pentru a limita riscul de eroare umană.

De exemplu, pentru a asigura colectarea corectă a componentelor potrivite pentru fiecare cabină Volvo Trucks, un sistem de lumini indică care sunt piesele necesare pentru cabina următoare.

Odată ce totul a fost colectat și mutat pe linia principală, persoana desemnată de colectarea compenentelor apasă un buton pentru următoarea secvență de lumini.

Marea majoritate a pieselor și componentelor sunt instalate manual. Cu toate acestea, doi roboți sunt utilizați pentru a instala parbrize, geamuri laterale și trapele cabinelor Volvo FH.

Fiecare ridică geamurile folosind capace de aspirație și rotește cu atenție marginea sub un dozator de clei. Diferiți senzori care înconjoară cabina se asigură că este exact în poziția corectă pentru brațele robotizate. Fiecare robot este programat să știe exact ce model de cabină ar trebui să fie pe linia de asamblare în acel moment și este calibrat pentru a monta parbrizul cu o eroare de 0.1 mm.

La stațiile finale, personalul testează toate funcțiile de control.

Cabina este lumnată puternic pentru a verifica vopseaua și finisajul caroseriei. Apoi, aceasta este transportată pe linia de asamblare a șasiului, unde se întâmplă “nunta”.

Esențial
– 3.500 de repere utilizate în asamblarea cabinelor Volvo Trucks
– 240 de operatori care lucrează în zona de asamblare a cabinei în timpul producției.
– 56 stații de lucru pe linia de asamblare a cabinei.
– 5.5 minute este timpul mediu pentru fiecare stație de lucru care urmează să fie finalizată.
– 6 ore este timpul necesar pentru ca o cabină să fie produsă.
– 120 de cabine sunt produse zilnic în fabrica din Tuve.

Din aceeași categorie...

Back to top button